Hlavní obsah

Balvín žaluje ČT kvůli svému odvolání

Novinky, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Loni v listopadu odvolaný generální ředitel České televize Jiří Balvín podal v úterý u Obvodního soudu pro Praha 4 žalobu na ČT kvůli svému odvolání. Balvín ho považuje za neplatné.

Foto: Petr Hejna

P.O.S. (Daniel Gildenlöw)

Článek

Jako důvod Balvínova odvolání Rada ČT uvedla porušení závazků uvedených v ředitelově manažerské smlouvě, a také neplnění projektu ČT v oblastech zpravodajství a publicistiky a v oblasti hospodaření ČT. "Své povinnosti ani zákon o ČT, ani další závazné právní předpisy jsem neporušil a mám na to důkazy", řekl v úterý Balvín Právu.

"Jedním z nich je, že můj projekt, se kterým jsem zvítězil ve výběrovém řízení byl sestaven na šestileté funkční období. Nelze ho hodnotit před tím, než byl rok hospodářsky uzavřen, protože na to neexistují ani dílčí kritéria" uvedl Balvín.

Exředitel považuje důvody svého odvolání za "vykonstruované". "Někteří radní permanentně vyvíjeli snahu osobního rázu mě odvolat. Nemělo to nic společného s kvalitou mé práce ve funkci generálního ředitele," dodal Balvín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám