Hlavní obsah

Letadlo s Julínkem mělo poruchu, Rath se zlobí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) nestihne čtvrteční ústní interpelace ve Sněmovně. Důvodem je porucha letadla, které ho přepravovalo z Indonésie do Prahy. Novinkám to potvrdil mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt.

Článek

Julínek byl spolu s několika senátory na setkání meziparlamentní unie v Indonésii. Podle plánu se měl vrátit až v sobotu. S tím, že tento týden nestihne interpelace, se tudíž počítalo. "Pan ministr se řádně omluvil ze schůze," podtrhl Cikrt.

Jako projev dobré vůle se však chtěl podle Cikrta Julínek vrátit dřív tak, aby byl ve Sněmovně ve čtvrtek na desátou.

Z Indonésie přiletěl ve čtvrtek ráno do Amsterodamu, odkud měl pokračovat do Prahy. Letadlo společnosti KLM se ale půl hodiny po startu z holandského letiště otočilo a vrátilo se zpátky.

"Něco na tom letadle kutí, snad už by po jedenácté mělo vystartovat," doplnil Cikrt.

Kvůli nepřítomnosti kritizoval Julínka Rath

Přestože se Julínek z jednání předem omluvil, vysloužil si kritiku exministra zdravotnictví a poslance ČSSD Davida Ratha. Poslance rozezlilo, že se Julínek nestihl včas vrátit ze zahraniční cesty na projednání jeho interpelace ohledně vražd v havlíčkobrodské nemocnici.

Rath obvinil Julínka z toho, že do zahraničí odjel jako senátor, nikoli jako ministr, čímž prý porušil mezinárodní úmluvy a diplomatický protokol.

"Podle mého soudu je to naprosto flagrantní, neslýchané, amatérské, neuvěřitelné," prohlásil ve čtvrtek Rath.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám