Hlavní obsah

ČSSD poukazuje na střet zájmů u hejtmana Bendla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sociální demokraté vyzvali vládu, ať okamžitě odvolá z Výboru Státního fondu dopravní infrastruktury středočeského hejtmana Petra Bendla a náměstka ministra dopravy Jiřího Hodače. Podle ČSSD jsou ve střetu zájmů. Ministerstvo dopravy si nechá vypracovat právní rozbor situace.

Článek

"Pánové Bendl a Hodač ve Státním fondu dopravní infrastruktury nemají co dělat, jsou ve střetu zájmů," řekl šéf sněmovního mandátového výboru Miloslav Kala (ČSSD).

Bendl je představitelem krajské samosprávy a Hodač zasedá ve Správě železniční dopravní cesty. "Měli by se rozhodnout, zda chtějí řídit fond, nebo čerpat z něj peníze, obojí není možné," přitakal místopředseda KSČM Jiří Dolejš.

Podle tiskové mluvčí ČSSD Květoslavy Kočové nemohou být členové výboru ti, kteří zastupují případné žadatele o peníze na dopravu. Kočová dále dodala: "Stanovisko ČSSD ještě nevydala. Domníváme se, že tuto chybu musí odstranit hlavně samo ministerstvo dopravy. Je to v jeho kompetenci. Musím ovšem dodat, že sociální demokracie čeká na nápravu," podotkla mluvčí.

Středočeský hejtman Petr Bendl připustil, že ministerstvo udělalo chybu, když do výboru chtělo někoho z hejtmanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám