Hlavní obsah

ČSSD hrozí Krtičkovi bouráním tanečního sálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

ČSSD chce, aby podnikatel Jaroslav Krtička, kterému pronajímá kulturní dům Střelnice v Hradci Králové, zboural provedené stavební úpravy. Ve středu to řekl předseda ČSSD Jiří Paroubek. Svá slova zdůvodnil smlouvou mezi ČSSD a Krtičkou. Podnikatel nedávno oznámil, že mu ČSSD dluží téměř devět miliónů korun. Strana to popírá.

Článek

V části smlouvy "Stavební úpravy předmětu nájmu" se píše, že když "nedojde k předchozímu písemnému schválení úprav pronajímatelem a úpravy budou provedeny, nájemce si je vědom své povinnosti odstranit je na vlastní náklad do stavu odsouhlaseného oběma smluvními stranami".

Paroubek tvrdí, že Krtička žádný písemný dokument nemá, protože jinak by ho zveřejnil.

ČSSD si podle Krtičky sama vybrala stavební firmu

"Jsou to všechno nesmysly, pan Paroubek si nevidí na špičku nosu," odpověděl Paroubkovi Krtička s tím, že na všechno má doklady. Jako příklad uvedl smlouvu o dlouhodobém pronájmu, různé dodatky a zápisy z jednání a schvalovací listiny.

Na konečnou fázi dostavby si podle něj soc. dem. sama vybrala stavební firmu a ještě jí složila akreditiv. Není proto podle Krtičky pravda, jak tvrdí Paroubek, že strana o ničem nevěděla.

Paroubek: oba pánové jsou k pláči

ČSSD vymáhá na Krtičkovi dlužné nájemné ve výši 1,3 miliónu korun s úroky, z kulturního domu Střelnice mu dala výpověď. Krtička naopak tvrdí, že je tento dluh vykonstruovaný a sám chce po ČSSD 8,9 miliónu korun za stavební úpravy.

V pondělí Krtičkův advokát Jaroslav Čapek představil svého klienta jako dalšího věřitele ČSSD, který by se připojil k návrhu na konkurz na majetek sociální demokracie. Krtička tak reagoval na výzvu advokáta Zdeňka Altnera, který na stranický majetek podal v lednu návrh na konkurz Městskému soudu v Praze. [celá zpráva]

Altner požaduje po ČSSD bezmála 20 miliard korun za to, že jí v roce 2000 vysoudil její pražské sídlo Lidový dům. Suma zahrnuje honorář, úroky a sankce. Soc. dem. ale tvrdí, že mu nic nedluží a že mu honorář zhruba 54 miliónů korun již zaplatila.

"Jestliže se opírá pan Altner o takového člověka, tak je to spíš k smíchu, než aby to bylo k pláči, ale oba dva ti pánové jsou k pláči," uvedl Paroubek. Připomněl, že na Krtičku chystá strana žalobu pro poškozování dobrého jména. [celá zpráva] "Pokud bude ve svých drzostech pokračovat, velmi pravděpodobně tu svoji právní činnost zintenzivníme," dodal šéf ČSSD.

Reklama

Související články

ČSSD: Krtička je podvodník, zažalujeme ho

Hlavní manažer ČSSD Jiří Havlíček v úterý na tiskové konferenci označil podnikatele Jaroslava Krtičku za podvodníka. ČSSD chce podle něj neprodleně s Krtičkou...

Výběr článků

Načítám