Hlavní obsah

Některé silnice v ČR jsou namrzlé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči by měli v úterý jezdit velmi opatrně. Silničáři varují, že některé vozovky namrzají. Náledí hrozí v jižních, ve východních i v západních Čechách.

Článek

Jihočeští silničáři v úterý varovali před namrzajícími vozovkami a náledím. Největší problémy hrozí řidičům na Prachaticku, Strakonicku a ve vyšších polohách Šumavy. Opatrnou jízdu však doporučují správci silnic i motoristům na Jindřichohradecku a Písecku, kde se místy vyskytuje mlha.

Na východočeských silnicích řidiči se řidiči s typicky zimním počasím nesetkávají. Podle údajů silničářů PardubickéhoKrálovéhradeckého kraje je sníh velkou výjimkou. Místy se však tvoří náledí.

"V horské oblasti Orlických hor na udržovaných vozovkách leží slabá vrstva ujetého sněhu krytá inertním posypem. Místy se vyskytuje spadlá námraza ze stromů," hlásí silničáři z Rychnovska. Nebezpečné místní námrazy mohou vznikat také na Trutnovsku. Řidiči by si měli dávat pozor i v nižších polohách. Podle informací Správy a údržby silnic Pardubického kraje se může místy objevit náledí na Chrudimsku a Hlinecku.

Silnice v Plzeňském a Karlovarském kraji v noci na úterý opět místy namrzaly. Při teplotách okolo čtyř stupňů pod nulou na silnicích mrzla mlha a místy i dešťové přeháňky. Stejně tak v Karlovarském kraji silničáři upozorňují na možnost vzniku náledí z mrznoucího mrholení. Silnice jsou sice sjízdné, ale řidiči by měli jezdit velmi opatrně, protože možnost vzniku námrazy nebo náledí trvá téměř na celém území Karlovarského i Plzeňského kraje.

Před akutním nebezpečím námrazy a náledí na celém území republiky v pondělí varovali meteorologové. [celá zpráva] Náledí bylo už v pondělí příčinou několika nehod.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Meteorologové varují před náledím

Meteorologové vydali v pondělí varování před náledím a ledovkou, které se přes den může vytvářet ve vyšších polohách nad 500 metrů nad mořem a přes...

Náledí si vyžádalo první oběť

Náledí na silnicích si již vyžádalo první oběť. V pondělí ráno zemřel při dopravní nehodě v Lejčkově na Táborsku muž (39). Jel jako spolujezdec v osobním autě...

Výběr článků

Načítám