Hlavní obsah

Začíná Evropský týden prevence proti rakovině děložního čípku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná Evropský týden prevence rakoviny děložního čípku, kterou jenom v Česku ročně onemocní 1000 žen a 400 jich nemoci podlehne. Pod záštitou Ligy proti rakovině se v pondělí na horní části Václavského náměstí v Praze od 12:00 do 16:00 uskuteční happening, který má upozornit na tuto druhou nejčastější příčinu úmrtí žen ve věku do 45 let.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tváří Ligy proti rakovině je Mahulena Bočanová.

Článek

Cílem je poskytnout ženám a dívkám všechny dostupné informace o rakovině děložního čípku a možnostech prevence. "Jedná se zejména o pravidelné gynekologické prohlídky a očkování proti lidskému papillomaviru (HPV), který je hlavní příčinou této zákeřné nemoci," řekl předseda Ligy proti rakovině Zdeněk Dienstbier.

Informační stan na Václavském náměstí v Praze nabídne zájemcům informační letáky o rakovině děložního čípku a způsobech, jak lze nemoci předcházet. Odborník bude odpovídat na otázky návštěvníků, z nichž každý získá perlu jako symbol boje proti tomuto onemocnění. Připravena je také celoevropská petice Stop rakovině děložního čípku, která se snaží nashromáždit milión podpisů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám