Hlavní obsah

V Praze začínají dny za zdravou pokožku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

S přípravou na léto mohou Pražané začít už tento týden. V centru zdravé pokožky v obchodním centru Nový Smíchov jim odborníci bezplatně určí typ pleti. Poradí jim také, jak se zdravě opalovat a chránit před spálením. Akce je součástí mezinárodního projektu, jehož cílem je zmapovat stav pokožky mužů a žen. Účastní se ho 37 zemí. V Česku je jeho garantem Česká dermatovenerologická společnost.

Článek

V centru zdravé pokožky dostane každý návštěvník svůj diagnostický pas, ve kterém bude mít zaznamenány veškeré analýzy pleti a současně doporučení, jak se o svoji pleť starat. Vyšetření udělají kožní lékaři za pomoci speciálních přístrojů. Zájemce se dozví, jaký má typ pleti, jak je ve skutečnosti jeho pokožka stará a jaký ochranný faktor potřebuje při opalování. O svých problémech s pletí se může poradit s přítomným kožním lékařem a lékárníkem. 

Organizátoři předpokládají, že v Česku v národním průzkumu pleti podstoupí vyšetření několik tisíc mužů a žen. Centrum zdravé pokožky se totiž z Prahy přesune 19. dubna do Brna, kde bude až do 22. dubna v obchodním centru Olympia. Od 24. do 29. dubna bude opět v Praze, a to v obchodním centru Chodov. Celosvětově se podobné akce konají už několik let. Opakovaně potvrzují, že lidé o své pleti vědí málo. 

Národní výzkum pleti v sousedním Polsku například ukázal, že většina lidí toho o své pleti moc neví. V 90 procentech případů odhalili polští dermatologové problémy, o kterých neměl pacient tušení. Současně zjistili, že 45 procent zúčastněných se mýlilo v určení typu pleti. Najevo vyšlo i to, že jen čtvrtina žen a každý desátý muž užívá systematicky ochranné krémy proti slunci a nespojují si spálení od slunce s rizikem rakoviny kůže. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám