Hlavní obsah

Probiotické jogurty by mohly léčit alergickou rýmu

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problémy se sennou, nebo chcete-li alergickou rýmou trápí v posledních letech stále více lidí. Bohužel se nevyhýbají ani stále mladším ročníkům. Podceňování alergie přitom může v budoucnu znamenat další zdravotní rizika. Vědci ale nyní přišli s možným řešením, které by znamenalo vcelku jednoduchou a také levnou formu léčby - pijte jogurtové nápoje.

Foto: Profimedia.cz

Probiotické jogurtové nápoje obsahují kultury, které podporují imunitní systém.

Článek

Podle nejnovějších výsledků britské studie by jogurtové nápoje mohly znamenat velký úspěch v léčbě alergie, uvedl Daily Mail.

Tým vedený doktorem Andrewem Wilsonem, odborníkem na alergie a respirační medicínu, v současné době provádí studii, při které již byla testována malá skupina lidí. Při pravidelném pití jogurtových nápojů byl u většiny z nich zjištěn pozitivní vliv na imunitní systém.

Dostupná léčba

Wilson věří, že jogurtové nápoje mohou být levným a všeobecně dostupným lékem alergické rýmy. Obsahují totiž bakterie Lactobacillus casei Shirota (LCS), které prý dokáží zastavit alergické reakce imunitního systému na pyly a jiné alergeny. Případná "léčba jogurtem" by tak mohla ušetřit mnohým lidem finanční prostředky vynaložené na léky, které zmírňují příznaky alergie.

Doktor Wilson uvedl: "Náš malý pokus je prvním krokem k tomu dokázat, že probiotické nápoje mohou regulovat imunitní systém. V současné době hledáme další dobrovolníky, kteří by nám pomohli pokročit kupředu s naší studií. Pokud by vše vyšlo, jednalo by se o skutečný průlom - léčba by byla levná, všem dostupná a hlavně bez jakýchkoli přídavků léčiv."

Neléčená alergická rýma (senná rýma) může vést až k astmatu, může způsobovat poruchy spánku, narušuje koncentraci ve škole či zaměstnání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám