Hlavní obsah

Osmileté dívce zjistili vzácnou formu rakoviny prsu

Novinky, bok

Manželé Troy a Annette Turnerovi z amerického Utahu bojovali s rakovinou. I když oba svůj boj vyhráli, to nejhorší je podle vlastních slov teprve čekalo. Onemocněla totiž i jejich osmiletá dcera, u které lékaři zjistili vzácnou formu rakoviny prsu.

Foto: Profimedia.cz

Osmiletá dívka onemocněla vzácnou formou rakoviny prsu. Ilustrační foto

Článek

Osmiletá Chrissy byla donedávna jako jiné dívky jejího věku. Nyní ale čeká na zákrok, při kterém jí bude odstraněna postižená tkáň levého ňadra. U dívky byl totiž nedávno diagnostikován tzv. sekretorický karcinom prsu, který se řadí mezi velmi vzácné formy nemoci.

Poté, co si dívka nahmatala v levém prsu nepatrnou bulku, navštívila s matkou lékaře, který nemoc potvrdil. „Úplně na začátku jsem se strašně bála, když jsem to zjistila,” svěřila se statečná dívka. „Ale věděla jsem, že budu bojovat, už kvůli rodičům,” dodala.

Její matka Annette, osobní trenérka, úspěšně bojovala s rakovinou děložního čípku a u otce Troye, válečného veterána, byl diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom, když byla Chrissy ještě velmi malá. Oba nad zákeřnou nemocí zvítězili krátce po sobě.

Budeme společně v tomhle boji pokračovat a dělat vše, abychom to znovu překonali.
matka nemocné dívky

„Ona byla náš největší lék, zvlášť když manžel podstupoval chemoterapii. Vždycky nás rozesmála,” svěřila se matka Annette.

Rovněž dodala, že nyní budou oni dva s manželem stejnou oporou své dceři. „Budeme společně v tomhle boji pokračovat, smát se každý den, držet hlavu zpříma a dělat vše, co je v našich silách, abychom to znovu překonali,” dodala na závěr dívčina matka pro místní stanici kptv.com.

Podle lékařských záznamů se vyskytuje tato vzácná forma rakoviny prsu u jednoho člověka z miliónu, uvedl server Foxnews. Lékaři tvrdí, že je Chrissy nejmladším člověkem s tímto druhem rakoviny, přestože se tato forma vyskytuje spíše u dětí a mladých dívek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám