Hlavní obsah

Neuvěřitelná denní rutina mladé dívky, která může používat jen jednu ruku

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manon Slomkowská částečně ochrnula při dopravní nehodě v roce 2014. Při nehodě utrpěla těžká poranění nervové soustavy a kvůli nim nemůže pohybovat svou levou rukou. I přesto si ale v běžných věcech dokáže poradit úplně sama.

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka se musela naučit obstarat jen jednou rukouVideo: Manon Slomkowská

 
Článek

Manon natočila a na internet umístila video. Odehrává se v něm její každodenní rutina od zapínání podprsenky po oblékání trika a kalhot. Předvedla, že i s jednou pohyblivou rukou si zvládne udělat dokonalou manikúru nebo vytvořit účes.

Dvacetiletá mladá dívka ukázala, kolik práce jí dají běžné věci, které musí absolvovat každý člověk. „Den co den se učím, jak se podporovat, jak najít různá řešení,“ říká. Dalším smutným faktem jsou také obrovské neuropatické bolesti, kterými trpí také lidé po amputaci končetin. „Mé utrpení je fyzické i morální, tělo je těžce poškozeno a velmi rychle se unaví,“ řekla dívka pro huffingtonpost.com.

Za normálních okolností potřebujeme k ovládání ruky pět nervů. Manon ale přišla o čtyři nervy, které se jí při nehodě odtrhly z míšních kořenů. Ty se ale bohužel nedají nahradit. Dívka přesto podstoupila dvě operace, přičemž při jedné z nich jí byl vsazen nervový štěp.

Myslela si, že je nesmrtelná

Popisuje také, že první, co udělala, když přišla z nemocnice, bylo, že šla do pokoje a plakala. Její návrat do normálního života byl velmi těžký, nemohla nic dělat sama a všechno ji bolelo.

„Rodina se bojí o mě i o mou budoucnost. Já se ale obávám jediného, a to abych byla dobrou matkou pro své dítě, abych se o něj mohla postarat. Znám ale ženy se stejnou diagnózou, a tak vím, že to jde, a docela dobře.“

Na závěr vzkazuje všem řidičům, aby si nemysleli, že jsou nesmrtelní. „Těch třicet sekund, kdy jsem si to samé myslela i já sama, mě málem zabilo. Jezděte proto pomalu a opatrně,“ uzavírá Manon.

Reklama

Výběr článků

Načítám