Hlavní obsah

Muž věřil, že ho z rakoviny vyléčí konopný olej. Chvíli se cítil lépe, pak zemřel

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Davidovi Hibbittovi byla v roce 2012 diagnostikována rakovina tlustého střeva, bohužel již ve třetím stádiu. Ačkoliv měl potíže již dříve, lékaři se domnívali, že se jedná o hemoroidy. Přes opakovanou léčbu se mu nemoc vracela, až mu lékaři stanovili jen 18 měsíců života. V ten čas začal hledat alternativy a vsadil na účinky konopného oleje. Přes výrazné zlepšení stavu a po dočasném klidu se mu ale nemoc opět vrátila, tentokrát již v mnohem větším rozsahu. S tím už si Davidovo tělo poradit nedokázalo.

Foto: Profimedia.cz

David Hibbitt se svou manželkou rok před smrtí

Článek

Tehdy třicetiletý David Hibbitt poprvé podstoupil operaci a chemoterapii v roce 2012. Po několika měsících se mu ale nemoc vrátila a tak v červenci roku 2013 léčbu kompletně opakoval. V prosinci téhož roku se mu v tříslech objevila boule a lékaři mu sdělili, že se rakovina rozšířila i do lymfatických uzlin. V ten okamžik už mu nedávali více jak 18 měsíců života.

V ten okamžik si muž řekl, že vyzkouší cokoli, co mu dá alespoň nějakou šanci na život. Začal tak hledat rady na internetu, kde mu byl doporučen konopný olej. Léčbu pomocí něj odkládal až do července 2014, kdy podstupoval jednu z dalších chemoterapií. Tehdy se dostal do bodu, kdy mu bylo opravdu zle, a cítil, že mu dochází veškerá energie.

„Cítil jsem, že mě ta nemoc zabíjí a že opravdu už nemám co ztratit,” svěřoval se pro Daily Mail před rokem David Hibbitt.

Ukončil tedy chemoterapii a na internetu si objednal konopí. Nová léčba ho na chvíli ´nakopla´. Navíc se mu zdálo, že i bolesti ustupují, a že se postupně začíná cítit celkově lépe. V říjnu pak podstoupil operaci, při které mu lékaři odstranili lymfatické uzliny. Poté opět pokračoval v užívání konopného oleje.

V lednu 2015 se začal cítit opravdu skvěle. O rok později pak i všechny testy potvrdily, že se David z rakoviny vyléčil. Bohužel jen o dva měsíce později se mu nemoc vrátila, tentokrát v plné síle, k tomu se rozšířila do plic a mozku. Počátkem června David zemřel.

On sám i jeho rodina přesto do poslední chvíle věřili v účinky konopného oleje. Tento velmi kvalitní olej mu totiž minimálně zkvalitnil život a také mu ho alespoň o rok prodloužil.

Reklama

Výběr článků

Načítám