Hlavní obsah

Mozku prospěje ginkgo biloba

Právo, SV

Když se kdysi dávno v druhohorách objevil první jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba), nebyl na Zemi pravděpodobně nikdo, kdo by jeho význam pro zdraví dostatečně ocenil. Muselo uplynout přibližně 250 miliónů let, aby se dočkal zasloužené pozornosti.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 29.10.2017 Den otevřených dveří Nové radnice v Ostravě. Akce byla věnována, průmyslu , vědě a technice.

Článek

Ačkoli Číňané znali jeho účinky již po staletí, u nás jsme se o něj začali více zajímat až na přelomu posledního tisíciletí. Bylo to v souvislosti se stresem, oběhovými chorobami, negativními civilizačními vlivy na organismus a prodlužováním lidského věku. Jeho přínos pro zdraví prokázaly kromě historických zkušeností i vědecké a klinické studie.  

Pomůže i při impotenci

Listy jinanu dvoulaločného obsahují biologicky aktivní látky, které mají velmi příznivý vliv na zlepšení přísunu krve do mozku a zlepšení přísunu většího množství kyslíku a cukru do buněk. To vede ke zvýšení potenciálu energie, zabránění seskupování krevních destiček a ochraně mozkových buněk. Extrakt z ginkga tak mírní příznaky spojené s nedostatečným prokrvováním mozku a příznaky senility, jako jsou změny nálad nebo ztráta paměti.

Zároveň je účinný při periferních oběhových obtížích, jako jsou závratě, sluchové přeludy či neustálé modrání konečků prstů. Napomáhá koncentraci, zmírňuje premenstruační syndrom, odstraňuje křeče v nohou a říká se také, že pomáhá při impotenci.

Mnoho studentů rovněž zjistilo, že jeho účinky člověk ocení v situacích vyžadujících vysoké soustředění, například ve zkouškovém období. Je to skutečně tak. Ginkgo biloba se již po staletí užívá jako bylinná medicína s takřka zázračnými účinky. Přináší totiž tělesnou a duševní pohodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Británii zaútočila pilulka lásky pro ženy

Pilulka lásky určená speciálně pro ženy se v současnosti dostává na trh ve Velké Británii. Výrobek je založený na tradičních bylinných látkách, které jsou...

Výběr článků

Načítám