Hlavní obsah

Manažerky a ženy s vysokou odbornou kvalifikací mívají problémy s alkoholem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Žen na postech šéfů a manažerů stále přibývá, a stejně tak podle lékařů přibývá alkoholiček či žen, které umírají na následky pití alkoholu. Vysoce specializované povolání vyššího vzdělání podle britských expertů s sebou nese riziko nadměrné konzumace lihových nápojů.

Foto: Profimedia.cz

Úspěšné ženy na pozicích šéfových a manažerek často doma končí u lahve vína.

Článek

Odborníci z Lancaster University sledovali vzorek žen z Velké Británie a Dánska. Všímali si u nich jednak konzumace alkoholu ve vztahu k povolání, ale také typu onemocnění a úmrtnosti.

Nadměrná konzumace alkoholu totiž způsobuje řadu vážných onemocnění jater a může vést až k rakovině slinivky či tlustého střeva.

Domácí alkoholičky

Z výzkumu také vyplynulo, že čím dál víc žen konzumuje alkohol převážně doma a to bez větší společnosti. Vystačí si velmi často samy s lahvinkou vína. Což je podle odborníků ta nejhorší varianta. 

„Naše studie poukazuje na skrytá nebezpečí narůstající frekvence konzumace alkoholu doma, nejhorší je to u odborně vysoce kvalifikovaných žen ve věkové skupině od mladí do středního věku,“ tvrdí doktorka Fiona Meashamová z Lancaster University.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám