Hlavní obsah

Jako malá utrpěla vážné popáleniny. Za své jizvy se nestydí

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár dní před oslavou prvních narozenin byla dnes dvacetiletá Lucy Wilsonová ještě normální zdravé dítě. Ze dne na den se jí ale život změnil. Při koupání se opařila horkou vodou, utrpěla vážné popáleniny na rukou a nohou. Lékaři jí nedávali šanci na přežití, ona ani její rodiče se ale nevzdali. Lucy svůj boj o život vyhrála a za nevzhledné jizvy se už nestydí.

Foto: Profimedia.cz

Lucy se nestydí za to, jak vypadá. Po tom, čím si prošla, se snaží pomáhat lidem, které potkal podobný osud.

Článek

Den před oslavou prvních narozenin šla večer Cindy Wilsonová koupat svou malou dceru Lucy jako obvykle. Na malou chvíli si z koupelny odskočila, ta ovšem stačila na to, aby se stala tragédie.

Lucy zaujal vodovodní kohoutek, který bohužel neměl pojistku, aby na sebe nepustila vařící vodu. Velmi horká voda jí zasáhla ruce a nohy, celkově bylo zasaženo popáleninami více než 30 % dívčina těla.

Popáleniny a otrava krve 

Rodiče ji ihned odvezli do nemocnice, kde je čekala hrozná zpráva. Lékaři dávali dívce maximálně 24 hodin života, kvůli vážnému stavu popálenin a také šoku, který utrpěla. Navíc se ke všemu přidala ještě vážná otrava krve.

Lucy zůstala v nemocnici tři měsíce. Kvůli komplikacím jí byly amputovány špičky prstů na jedné ruce a některé na nohou.

I když lékaři později polevili v tom, že Lucy možná přežije, kvůli velkým jizvám na nohou rodiče připravili na to, že nikdy nebude chodit. Ti se s ničím z toho ale nechtěli smířit a za život své dcery bojovali.

Foto: Profimedia.cz

„Moje máma byla celou tu dobu pozitivní, byla odhodlaná lékařům dokázat, že přežiju a budu mít normální život jako všichni ostatní,” uvedla pro server Dailymail Lucy.

Během let podstoupila přes 50 operací, které jí měly pomoci zmírnit potíže s popálenou kůží a jizvami. I tak to ale pro ni byla obrovská psychická zátěž, která hlavně pro dospívající dívku znamenala velké problémy.

Není se za co stydět 

Díky přístupu a optimismu matky ale dnes dvacetiletá Lucy nejenže své jizvy neskrývá, ona se jimi dokonce chlubí a nevadí jí je ukazovat na veřejnosti. Kraťasy v létě, nebo dokonce bikiny, nic z toho si neodpírá.

„Když mě přepadnou jakékoli pochyby ohledně jizev, vzpomenu si na matku a její boj za můj život. A také na to, že je okolo spousta lidí, kteří jsou na tom hůř než já,” přiznala Lucy.

V současnosti chodí mladá žena na vysokou školu, kde má spoustu kamarádů, kteří ji ve všem podporují. „Přechod na vysokou školu mi dodal více důvěry, kterou jsem potřebovala, i když jsem věděla, že to znamená hledat nové přátele a seznamovat se,” dodala.

I přes přístup přátel a vlastnímu optimismu se někdy nepříjemnostem nevyhne. „Je stále mnoho lidí, kteří na mě zírají a kritizují, aniž by si uvědomovali, že to, co se stalo, není moje vina. Někdy také potkám někoho, kdo mi kvůli amputovaným prstům odmítá podat ruku, jako by ode mě měl něco chytit. A někdy jen někdo přijde a na rovinu se zeptá, co se mi stalo. S tím vším se snažím vyrovnat,” popsala Lucy, jak okolí reaguje na její problémy.

Snaží se to brát s humorem a nadhledem. A jelikož ví, že lidí s vážnými popáleninami je hodně, začala jim pomáhat.

„Snažím se pomáhat charitám, které se věnují dětem a dospělým s popáleninami. Je hezké mít možnost se podělit o své zážitky s těmi, kteří si tím zrovna procházejí, a možná jim tím trochu pomoci. Dám tak lidem, kteří mi pomáhali, zase něco na oplátku,” uzavírá mladá žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám