Hlavní obsah

Do nového roku bez cigaret

Právo, kp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestat kouřit patří mezi jedno z nejčastějších novoročních předsevzetí. Vydržet však vůbec není jednoduché. Proto odborníci doporučují - nechte si poradit!

Článek

Třeba na Lince pro odvykání kouření, kterou provozuje Česká koalice proti tabáku v rámci projektu Centra léčby závislosti na tabáku. Na číslo 844 600 500 se dá dovolat každý všední den od 12.00 do 20.00 hodin, a to z celého Česka za cenu místního hovorného.

Linka je ideální možností pro kuřáky, kteří nemají čas ani odvahu chodit k lékaři či do poradny pro odvykání kouření. Většina lidí totiž obvykle nevydrží přestat kouřit déle než jeden týden. Přitom by stačilo poradit se třeba prostřednictvím Linky, na které pracuje vyškolený tým konzultantů. Za dobu své působnosti pomohli již více než tisícovce volajících. Získají zde informace nejen o podstatě závislosti na tabáku, ale odborníci jim poradí, jak postupovat při odvykání kouření, jaká léčba je v současnosti k dispozici apod. Telefonní linka je samozřejmě anonymní.

"Víme, že mnoho pokusů přestat kouřit končí bez odborné pomoci neúspěchem," říká MUDr. Kateřina Langrová, ředitelka České koalice proti tabáku. "I když je samozřejmě pro zanechání kouření zásadní rozhodnutí přestat, je třeba se také vybavit potřebnými informacemi. Proto bychom uvítali, kdyby všichni, kteří se rozhodnou s tímto zlozvykem skoncovat, k nám zavolali."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám