Hlavní obsah

Díky drobnému zákroku omládla a zároveň vyřešila zdravotní problém

Kvůli povadlým víčkům se dnes čtyřiatřicetiletá Lucie nemohla ani pořádně nalíčit. Když se potom přidaly zdravotní potíže, rozhodla se jednat. Výsledek operace očních víček si nemůže vynachválit.

Foto: archív paní Lucie

Paní Lucii trápila povislá oční víčka, pomohla jí operace.

Článek

Lucie vždy o svůj vzhled velmi pečovala. Ať se snažila sebevíc, kvůli svým povadlým víčkům na okolí působila neustále unaveně. Snažila se to napravit alespoň líčením, ale výsledek nikdy nebyl takový, jaký si přála.

Začala proto přemýšlet o plastické operaci, ale vzhledem k mnoha různým obavám ji stále odkládala. Zlom nastal ve chvíli, kdy jí kožní převisy začaly způsobovat zdravotní obtíže. Pak už nebylo na co čekat, objednala se na konzultaci na kliniku plastické chirurgie.

„Paní Lucie se na mě obrátila s problémem výrazných převisů horních víček, kvůli kterým vypadala unaveně. Tyto převisy navíc způsobovaly časté bolesti očí. Doporučil jsem jí plastickou operaci, která se provádí v lokální anestezii. Jde o nenáročný zákrok – trvá zhruba hodinu a klientka po něm odchází s doprovodem domů,“ vysvětluje plastický chirurg Pavel Popelka z Medicom Clinic.

Foto: Medicom Clinic

Přebytečná kůže horních víček je nejen estetický problém, ale způsobuje i únavu a bolest očí.

Lékař Lucii v klidu vysvětlil jednotlivé kroky, co samotný zákrok obnáší a zodpověděl jí všechny její otázky. Tím vším jí dodal na klidu a zároveň jistotě, že udělala správně, když se rozhodla svůj problém řešit.

Záhy přišla úleva

Zákrok proběhl naprosto hladce. „Cítila jsem se dobře a nic mě nebolelo. Pan doktor mě po celou dobu operace uklidňoval a povídal si se mnou, neměla jsem tak čas myslet na nějaký strach,“ vzpomíná Lucie.

I rekonvalescence byla rychlá a bezproblémová. Modřiny a otoky kolem očí byly nepatrné a asi za týden vymizely úplně. Po třech týdnech od operace bylo již vše zcela zahojené a paní Lucie cítila opravdu velkou úlevu – žádná kůže jí už netlačila na řasy.

„Cítím se dnes hezčí a sebevědomější. Když se nalíčím, oční stíny i linky nejsou schované a vypadám tak, jak jsem si představovala. A že to je viditelná změna, dokládá i fakt, že si všimlo okolí. Nejčastěji slýchám, že už nevypadám smutně a unaveně,“ usmívá se Lucie.

Mnohem větším benefitem pro ni je i fakt, že ji přestaly trápit bolestivé a věčně unavené oči.

Foto: Medicom Clinic

Před a po zákroku

I z tohoto důvodu dnes všem lidem s podobným problémem doporučuje operaci očních víček zbytečně neodkládat. „Ta úleva je neskutečná,“ uzavírá Lucie.

Plastika horních víček. Kdy je tento zákrok dobré řešení a jak probíhá?

Plastická operace horních víček dokáže účinně řešit převisy očních víček, operace dolních víček pomůže s nevzhlednými váčky.

Provádějí se nejčastěji v lokální anestezii. Efekt je dlouhodobý a je patrný už po prvním týdnu od operace.

„Pro celkové omlazení obličeje je možné tyto zákroky kombinovat i s dermatologickým ošetřením, jako je aplikace botulotoxinu, kyseliny hyaluronové a podobně,“ vysvětluje Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice Bulovka v Praze.

Článek vznikl ve spolupráci s Medicom Clinic.

Reklama

Související témata:
Oční víčka

Výběr článků

Načítám