Hlavní obsah

Britové trvají na tělesných trestech pro děti

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Většina britských rodičů protestuje proti přijetí zákona, který by zakazoval fyzicky trestat neposlušné děti. Vyplývá to z průzkumu, kterého se zúčastnilo tisíc obyvatel Velké Británie a jehož výsledky zveřejnil deník The Times.

Foto: Pavel Čempěl

Roman Porwolik daroval krev už 270krát. Jako první Bohumíňák získal nejvyšší ocenění Českého červeného kříže, a to Plaketu Dar krve - dar života.

Článek

Devětapadesát procent dotázaných považuje za nehorázné, že se jim vláda pokouší zakazovat výprasky. V podstatě trvají na precedentním rozsudku z roku 1860, který říká, že uhodit nezbedu je naprosto v pořádku, pokud se použije přiměřených tělesných trestů.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Jste zastáncem fyzického trestání dětí?

I nadále tak zřejmě zůstane nevyslyšeno úsilí tří stovek zájmových organizací, které se snaží přesvědčit veřejnost i politiky, že by děti měly mít stejná práva a stejnou ochranu jako dospělí.

Ve Skotsku se tvrdě trestá

Vláda však v současnosti zkonstatovala,ž e v Anglii a Walesu zřejmě nepochodí, jelikož rodiče odmítají brát veškeré zákazy na vědomé.

Pouze ve Skotsku, které má samostatnou justici, je situace odlišná. Existují tam tresty za třesení s dětmi, jejich bití do hlavy či za užití předmětů či nástrojů k výprasku ratolestí. 

Anketa

Jste zastáncem fyzického trestání dětí?
Ano
42,6 %
Ne
10,3 %
Jen výjimečně
42,8 %
Nevím
4,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 554 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Děti patří do rodiny

Péči o děti a rodinu není v ČR věnováno dostatek pozornosti. Dvanáct organizací působících v oblasti péče o dítě a rodinu proto spojilo své síly a vytvořilo...

Soustředit se musí dítě postupně naučit

Tajemství školních úspěchů tkví i ve schopnosti dítěte se soustředit. Je nemálo inteligentních dětí, které se špatně učí právě proto, že to nedovedou....

Výběr článků

Načítám