Hlavní obsah

Známky toho, že jste nebezpečně posedlí svým novým vztahem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lásce existují základní rozdíly. Jiné je být skutečně zamilovaný, být k někomu přitahován, nebo být prostě jen dotyčným člověkem posedlý. Ne každý ale dokáže rozdíly najít.

Foto: Profimedia.cz

Mezi láskou a posedlou zamilovaností je velký rozdíl.

Článek

Mnoho lidí se ocitá ve vztazích, o kterých si myslí, že jsou láskyplné. Ve skutečnosti jde ale často jen o nezdravou zamilovanost, tvrdí pro server Yourtango certifikovaný kouč Aaron Kaplan.

I když je náročné čelit tvrdé realitě, dokážete poznat vy sami rozdíl mezi skutečnou láskou a posedlostí?

Přestáváte plnit své povinnosti a závazky

Odbývání práce, zameškané hodiny ve škole nebo odkládání schůzek. Pokud dotyčná osoba navrhne určitý termín setkání, aniž by brala ohled na vaše závazky či rozvrh, a vy ochotně souhlasíte, pak nejde rozhodně o zdravý vztah.

Závislost na lásce může být velmi nebezpečná

Vztahy a sex

Když zmeškáte cokoli důležité právě kvůli dotyčné osobě, můžete toho v budoucnu velmi litovat. Třeba když zjistíte, že už pro vás nemá ve svém životě místo.

Kvůli čekání přicházíte o věci, které máte rádi

Jste zvědaví, zda vám dotyčný či dotyčná zavolají, a proto setrváváte „na jednom místě“ a čekáte? Ve skutečnosti ale jen odkládáte vlastní život kvůli jiné osobě.

Samozřejmě to může být občas v pořádku, pokud jste již ve vážném vztahu, případně manželství. Pokud ale dotyčná osoba neudělala nic, čím by vám dokázala, co pro ni znamenáte, nemá smysl přeorganizovávat vlastní život. Jen se tím připravujete o zábavu.

Posedlost utlačuje vaše přátelství

Když jste posedlí někým, s kým chodíte, nebo s kým chcete chodit, můžete se lehce přistihnout, že ignorujete všechny své přátele a veškerý volný čas věnujete osobě, po které toužíte.

Sedm znaků, které odhalí vaši závislost na partnerovi

Vztahy a sex

Nakonec vaše nadměrná zamilovanost může začít odhánět přátele natrvalo, protože dříve či později získají pocit, že pro vás nejsou důležití.

Pokud si všimnete některých z uvedených příznaků, zamyslete se nad tím, že jste možná ztratili perspektivu a pohled v širším měřítku. „Zeptejte se sami sebe. Jaká je pravda, kterou nejsem ochoten/ochotna uznat?“ nabádá kouč.

Opravdu chcete být ve vztahu s někým, pro koho se točí celý svět? Pokud to dovolíte, bude to mít časem negativní následky. I proto je lepší se co nejdřív zamyslet nad tím, zda jde o pravou lásku nebo jen dočasné poblouznění, uzavírá Kaplan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám