Hlavní obsah

Ženy závidějí mužům penis

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sexuologové pozorují ve vztahu k vlastnímu pohlavnímu ústrojí daleko více nepřátelství u žen. Přestože vulgární pojmenování genitálu je jednou z nejhorších nadávek u obou pohlaví, bývají chlapci ke svému penisu daleko smířlivější a v manipulacích s ním i vynalézavější. Dívky naproti tomu považují toto tělesné území často za jakousi tajemnou a neprobádanou oblast.

Foto: Radka Baková

Pár týdnů po zákroku se pan Černota cítí velice dobře. Už se tolik nezadýchává, přesto na rady lékařů ještě hodně odpočívá.

Článek

Základy odlišných postojů mapoval už slavný psychiatr a neurolog Sigmund Freud ve své teorii o tom, proč ženy závidějí mužům jejich penis.

Ačkoliv moderní sexuologie některé Freudovy názory revidovala, stále platí, že není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu. Příkladem může být třeba odlišné chápání sexuálního vzrušení u obou pohlaví. Zatímco se mužský penis podle názorů některých lidí hrdě vztyčí, ženské přirození prý jenom trapně zvlhne.

Menstruace ženu neznehodnocuje

Řadu žen upevňuje v pocitu méněcennosti i periodická menstruace. Nejen v mytologii a v náboženství, ale i v moderní společnosti ji mnoho lidí stále považuje za něco nečistého. V minulosti šli v některých lidských kulturách tak daleko, že menstruující ženu činili zodpovědnou za zkažené ovoce, zvadnutí květin, ale třeba i za neplodnou.

Každý muž zná dokonale svou předkožku. Ta je přece stále po ruce. Mnohé dívky však vůbec nevědí, jak vypadá jejich panenská blána. Většina z nich na sebe vlastně neumí pořádně sáhnout.  

Správný vaginální dialog proto nevyžaduje pouze to, že se snažíme odbourat všechna zakořeněná tabu a lhostejné smíření s problematickou situací. Nýbrž také to, že začneme k vlastnímu genitálu budovat pozitivní vztah. Žena by se měla naučit svou vulvu z celého srdce milovat a tohoto cenného ústrojí si po zásluze vážit.

Související témata:

Výběr článků

Načítám