Hlavní obsah

Ženy rozladí parkování, muže rande a fotbal

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAAG

Odlišnost pohlaví ovlivňuje nejen rozdíly v chování, ale i v reakcích na různé situace. Zatímco ženy se nejvíce zapotí při parkování, představitelé silnější poloviny lidstva se přiznali, že se potí hlavně na první schůzce s ženou a při sledování fotbalu. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu výrobce deodorantů Rexona, který vyzpovídal 340 Holanďanů ve věku od dvaceti do pětatřiceti let.

Foto: Josef Zajíc

Štramberské štafety . Štramberská trůba v mlze 29.3.2014

Článek

Hned čtyři řidičky z deseti přiznaly, že se nadměrně potí, když mají svého čtyřkolového miláčka zaparkovat na malém prostoru, navíc čeká-li za nimi fronta řidičů, kteří nemohou projet. Naopak fakt, že při parkování propotí košili, připustil pouze jeden muž z deseti.

Mužům se pot do podpaží vlévá při zcela jiných příležitostech, například na prvním rande nebo při sledování fotbalového zápasu.

V létě je pot přirozený

Z výsledků průzkumu dále vyplývá, že pětasedmdesát procent mužů se cítí trapněji, když se potí během nějaké napjaté situace než v horkém letním počasí.

"Pro léto je pot tak nějak běžnou záležitostí. Lidé proto také častěji přehlédnou třeba vaši skvrnu v podpaží. Když jste ale na schůzce s nějakou dívkou nebo na obchodním jednání, kde jde o hodně, pak jsou propocená košile a krůpěje potu po celém těle nadmíru nepříjemné," uvedl jeden z dotázaných Holanďanů.

Reklama

Výběr článků

Načítám