Hlavní obsah

Ženy mohou prožívat vzrušení navzdory mentálnímu znechucení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Že muži a ženy fungují sexuálně odlišně, je známá věc. Málokdo ale ví, že hlavním rozdíl tkví v tom, že mužské fyzické a mentální vzrušení se kryje, zatímco to ženské může fungovat samostatně. Podle týmu americký vědců, který tvrzení dokázal, tak ženy mohou být fyzicky vzrušené, i když jsou mentálně znechucené.

Foto: Profimedia.cz

Ženy mohou být fyzicky vzrušené, i když jsou mentálně znechucené.

Článek

„V mužském mozku jsou fyzická a psychologická vzrušení sjednocena. Pokud je muž fyzicky vzrušený, pak je i mentálně,“ tvrdí doktoři Ogi Ogas a Sai Gaddam z Boston University.

Fyzickým vzrušením se přitom nemyslí pouze erekce penisu, která se dostavuje pravidelně ráno kvůli fyziologickým změnám v těle muže. U žen je ale celý proces složitější a mentální a fyzické vzrušení mohou být oddělena a žena může být fyzicky vzrušená, i když zažívá nepříjemné okamžiky.

„Souvisí to s evoluční teorií, podle níž jsou ženy od přírody mnohem vybíravější v tom, s kým se budou pářit, aby zajistily svým potomkům kontinuitu ochrany a přístupu ke zdrojům, zatímco mužské pevné propojení umožňuje rychle se vzrušit a šířit semeno do maximálního počtu partnerek,“ cituje americký magazín Time Ogase a Gaddama.

Reklama

Související témata:

Související články

Co všechno za nás dokáže říct naše tělo

Co všechno o nás prozradí naše tělo? Co všechno se z našich pohybů, gest a mimiky dá vyčíst? Nemusíme chtít, nemusíme souhlasit a nemusí se nám to ani líbit....

Co ženy láká na sexuální turistice

V dřívějších dobách sexuální turistiku vyhledávali především muži. Dnes se již pozice vyrovnávají. Kouzlo anonymních sexuálních hrátek stále častěji...

Zlomil vám srdce? Tak ho prodejte

Rozchod je obvykle velmi bolestivá záležitost. Mezi oblíbené činnosti odkopnutých žen patří vytahování partnerových věcí z nejrůznějších koutů příbytku, jejich...

Výběr článků

Načítám