Hlavní obsah

Výmluvy, proč ho nemůžete opustit. I když víte, že byste měla

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejeden vztah bývá jako na houpačce. Zatímco zpočátku bývá vše zalité sluncem, postupem času se začínají projevovat rozdíly partnerů a prohlubovat hádky, až vztah dospěje do fáze, kdy je lepší ho ukončit. Jenže to nebývá mnohdy tak jednoduché, i když by to za daných okolností bylo to nejlepší.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ale já ho miluju, nemůžu se s ním rozejít,” zaznívají často podobná slova od žen, které jednoduše stávající vztah ukončit nechtějí. I když často cítí, že by raději měly.

To je ovšem jen jeden z mnoha důvodů, proč ženy i přes vnitřní negativní pocity, dokonce někdy i přes varování okolí, nechtějí nekvalitní či dokonce toxický vztah ukončit. Přehled několika dalších přinesl server Yourtango.

Přesvědčujete sama sebe, že se nic špatného neděje 

Popírání je podle odborníků často volitelnou „drogou” mnohých žen. Jenže to ničemu nepomůže - obzvlášť v případě, kdy se všichni okolo stále ptají, proč v nekvalitním vztahu (partner pije, nerespektuje vás, je nevěrný či cokoli jiného) stále setrváváte.

Sedm způsobů, jak zvládnout rozpad nezdravého vztahu

Vztahy a sex

Přesvědčujete sama sebe, že jste celkově šťastná

Máte pocit, že pokud stále to dobré převažuje ve vztahu nad tím zlým, není to třeba nějak hrotit a vy jste vlastně celkově stále šťastná?

Pravda je ale jiná - pokud se opakovaně přesvědčujete, že i přes všechno to zlé, co se stalo, jste pořád šťastná, pak šťastná ve skutečnosti pravděpodobně vůbec nejste.

Dvanáct varovných signálů, které odhalí toxického partnera

Vztahy a sex

Nechcete, aby byl s jinou ženou 

Jedním ze závažných důvodů, proč ženy setrvávají v nešťastném vztahu, je čistě fakt, protože partnera nechtějí „přenechat” jiné ženě či ženám.

Z vědeckého pohledu je to nejhloupější důvod, kterým můžete celou situaci ospravedlňovat.

Bojíte se být sama 

Vymanit se z vážného vztahu, který ale nefunguje, s sebou přináší řadu změn. Byla jste zvyklá myslet za dva, počítat ve dvou, cokoli jiného dělat za dva. To ženy dělají.

Samota nemusí být strašák, naučte se s ní pracovat

Vztahy a sex

Představa, že najednou budete sama a řešit jen jednoho člověka, sebe, je tak najednou děsivá. Jenže právě to je pozitivní výhled, pokud žijete v toxickém vztahu.

Zasekla jste se v minulosti

Víte, proč je někdy tak snadné přesvědčit sama sebe, že je třeba vše zvládnout a toxický vztah „překonat”? Jednoduše proto, že jste se zasekla v minulosti.

Vzpomínáte, jaké to bylo, když jste se potkali, pořád všem opakujete, jaký býval, co vám nosil za dárky atd. Jenže vztah není o minulosti, ale o přítomnosti. Pokud ta nefunguje, minulost to nezachrání.

Jak vám tělo dává najevo, že váš vyvolený není ten pravý

Vztahy a sex

Dáváte partnera vždy na první místo

Na konci dne jsou pro vás partnerovy myšlenky a on sán vždy na prvním místě. Upřednostňujete ho sama před sebou. Zkuste se sama sebe zeptat  - dělá on to samé? Upřednostňuje moje potřeby a pocity před svými?

Pokud zní odpověď „ne”, je to špatně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám