Hlavní obsah

Vše, co byste měli vědět o sexu ve vodě

Novinky, Eliška Fischerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S létem jdou ruku v ruce i odvážené sexuální nápady. Jedním z nich je právě sex ve vodě, který na první pohled působí romanticky a vášnivě. Pokud se ale chcete oddat vodním hrátkám, měla byste znát všechna rizika, která s sebou sex v bazénu či moři přináší.

Foto: Profimedia.cz

Sex ve vodě vyžaduje určitou zručnost.

Článek

Na první pohled by se mohlo zdát, že sex ve vodě je skvělý nápad. V tomto případě ale zdání klame, a tak je důležité, abyste k milování pod vodní hladinou přistupovali zodpovědně.

„Sex ve vodě je něco jiného než milování v ložnici. Bezesporu vyžaduje určitou zručnost, jinak hrozí, že bude pro oba partnery velmi nepříjemný,“ upozorňuje sexuální terapeutka Debra Lainová.

Podle jejího názoru byste s partnerem neměli podcenit ani výběr místa, kde k sexuálnímu styku dojde. „Sex na veřejném místě je poněkud riskantní. Na druhou stranu může narušit vaši rutinu a dodat vztahu novou šťávu,“ míní.

Důvody, proč je dobré sledovat lechtivé filmy společně s partnerem

Vztahy a sex

Pravdou ale zůstává, že plného komfortu se vám dostane na místě, které dokonale znáte a především se tam cítíte bezpečně. Jedině tak se uvolníte a sex ve vodě si doopravdy užijete. Ještě než se vodním hrátkám oddáte, seznamte se s možnými riziky.

1. Vzrušení nestačí

Říkáte si, že voda je přírodní lubrikant? Bohužel opak je pravda. „Voda vůbec není dobrým lubrikantem. Naopak může vaše přirozené vzrušení smýt, a tudíž vysušit vaginu,“ varuje gynekoložka Jessica Shepherdová.

V ideálním případě tedy sáhněte po lubrikačním gelu na silikonové bázi, u kterého budete mít jistotu, že se ve vodě nerozpustí. Pokud nemáte lubrikační gel po ruce a sex ve vodě je pro vás nepříjemný, pak raději milování ukončete.

„Jakmile vagina není dostatečně vlhká, dochází ke zvýšenému tření, které může vést ke vzniku vaginálních mikrotrhlin,“ říká gynekoložka Jennifer Widerová.

2. Vstříc zánětu močových cest

Na první pohled průzračná voda, na druhý pohled domov miniaturních bakterií. I proto by si všechny ženy měly uvědomit, že během sexu ve vodě se do močové trubice mohou dostat právě nepříjemné bakterie, které způsobují infekci močových cest.

„Pokud už k sexu ve vodě došlo, pak si ihned odskočte na toaletu. Jedině tak zvýšíte šanci, že bakterie opustí vaše tělo dřív, než způsobí neplechu,“ tvrdí Shepherdová.

Čtyři techniky, kterými ženy mohou vylepšit sex

Vztahy a sex

Zároveň platí, že byste se s partnerem měli vyhnout milování ve vodě, která působí nečistým dojmem. Zapomeňte například na bahnité rybníky, nečisté vodní nádrže nebo přírodní koupaliště.

Na druhou stranu je důležité dodat, že ani chlorovaný bazén není bezpečným místem pro milování. Právě chlor narušuje přirozené pH vaší vaginy, což následně může vést k rozmnožení kvasinek.

„Nadměrný růst kvasinek způsobuje kvasinkovou infekci, která se projevuje vaginálním svěděním, bolestí při sexu a abnormálním výtokem,“ dodává Shepherdová.

3. Můžete otěhotnět

Vzhledem k tomu, že při milování ve vodě nelze z technického hlediska použít kondom, je možné, že během styku otěhotníte. „Pokud partner ejakuluje uvnitř vás, může k těhotenství doopravdy dojít,“ říká gynekoložka Shepherdová.

Zároveň je ale důležité vyvrátit mýtus, který říká, že můžete otěhotnět ve chvíli, kdy někdo cizí ejakuloval do bazénu. „Tímto způsobem opravdu otěhotnět nemůžete. Jde o městskou legendu,“ dodává Widerová pro Woman‘s Health.

Nejčastější ženské a mužské postelové fantazie

Vztahy a sex

4. Pozor na pohlavně přenosné choroby

Jak už bylo zmíněno, vodní radovánky nelze provádět s kondomem. I proto je důležité, abyste byla obezřetná a zbytečně neriskovala své zdraví.

„Navíc během sexu ve vodě dochází ke tření, které může způsobit již zmiňované mikrooděrky. Právě ty teoreticky zvyšují šanci na přenos a rozšíření pohlavně přenosné choroby,“ varuje gynekoložka Jennifer Widerová a dodává, že toto platí pro všechny sexuálně přenosné nemoci.

Anketa

Máte zkušenost se sexem ve vodě?
Ano, bylo to něco úžasného
51,1 %
Ano, užíváme si ho každé léto i dovolenou
5,2 %
Ano, ale nebylo to nic příjemného
11,3 %
Ano, ale byl to pěkný trapas
2,2 %
Ne, ale toužím po tom
7 %
Ne, ani mne to neláká
14,9 %
Zatím ne
8,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 21842 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak docílit společného vyvrcholení

Možná o něm sníte, možná jste ho párkrát zažila. Řeč je o vyvrcholení, kterého partneři dosáhnou ve stejný moment. I když by se mohlo zdát, že jde o poměrně...

Výběr článků

Načítám