Hlavní obsah

Voňavé kondomy vyvolávají v Thajsku spory

– BANGKOK

Značnou kontroverzi vyvolala v Thajsku nová značka parfémovaných prezervativů, které jsou určeny pro místní dospívající omladinu. A v tom je právě problém. Část společnosti je přesvědčená, že kondomy s lákavým názvem "Sladkých -náct" jsou jen další známkou morálního úpadku a budou mládež podporovat v nevázaném pohlavním životě, píše místní tisk.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

"Naše společnost je prohnilá do morku kostí," postěžoval si sociolog Sompong Džitradáb, profesor univerzity v Bangkoku, thajskému listu The Nation.

"Když už nezbývá nic, co bychom mohli udělat, abychom odradili mládež od sexu, tak pro ni aspoň začneme vyrábět kondomy." Mluvčí společnosti, která profylaktické prostředky s vůní citron, koka-kola a ovocná směs vyrábí, ale popírá, že by tento produkt měl podporovat sex mezi mládeží v Thajsku, kde je pohlavní styk legální od patnácti let.

"Nehodláme mládež podporovat v tom, aby se víc oddávala sexu," říká mluvčí společnosti, jehož jméno list The Nation neuvedl. "Poptávka už tu existovala. Jen pomáháme řešit společenské problémy."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám