Hlavní obsah

Víno probouzí u žen erotické chutě

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smyslnost, palčivá touha po sexuálním dobrodružství, erotická fantazie vybičovaná na maximum. Jak jen toho dosáhnout, když už se nám nedostává nápadů? Odpověď hledejme ve víně. Údajně by nám mělo nabídnout rozšíření sexuálních obzorů.

Foto: Profimedia.cz

Večírek u otevřené lahvinky vína se většinou vyvine slibně.

Článek

Jednoduchou odpovědí na otázku, jak mít větší chuť na erotické či sexuální dobrodružství, je  - otevřít si láhev vína.

Nejen léta praxe a zkušeností, ale i seriózních vědeckých zkoumání potvrdily, že lahvinka červeného vína rozjitří smyslové erotické vnímání, a to především u žen. Muži tedy podle všeho mohou zůstat věrni půllitru oroseného piva.

Foto: Profimedia.cz

Lahvinka červeného vína rozjitří smyslové erotické vnímání.

Které fyziognomické mechanismy jsou za vyšší sexuální apetyt po červeném vínu zodpovědné, se zatím ještě zkoumá. Ale průzkum italských lékařských a vinařských společností je zajedno v názoru: víno opravdu zvyšuje libido.

Dionýsovy slzy

Víno a sexualita spolu odpradávna nebyly na jedné přátelské rovině. Řecká mytologie pamatuje na vznik nápoje (vína) ze slz Dionýsových, jenž se stál zároveň bohem vína a plodnosti. Nikdo se od těch dob nezaobíral souvislostmi mezi pijáky vína a sexuálně aktivními lidmi.

Foto: Profimedia.cz

Lahvinka červeného vína rozjitří smyslové erotické vnímání, a to především u žen.

Proto se Italové pustili do hlubšího zkoumání souvislostí mezi spalováním vína v organismu zdravých, sexuálně aktivních žen. Odborníci z Turína a Florencie do zkoumání zapojili 798 žen a dívek z Toskánska, které se nechaly pozorovat minimálně tři měsíce.

Ženy byly rozděleny do tří skupin: první typ žen vypije jednu až dvě skleničky vína denně, druhý typ nepije vůbec a poslední skupina občas, což znamená méně než sklenku vína denně.

Všechny ženy a dívky odpovídaly na devatenáct dotazů na sexuální témata: chuť, subjektivní rozpoložení, vlhkost, orgasmus, uspokojení nebo bolest.

Foto: Profimedia.cz

Lahvinka červeného vína rozjitří smyslové erotické vnímání, a to především u žen.

Z celkového zkoumání vyplynulo, že ženy, jež popíjejí aspoň sklenku vína denně, vykazují zvýšené sexuální libido a ženy, které vypijí více než dvě sklenky, během večírku zdvojnásobí svou chuť na sex, zažijí vícekrát orgasmus i intenzivnější uspokojení, než absolutní abstinentky.

Anketa

Má podle vás víno vliv na kvalitu sexu?
1. Ano, sex je zajímavější
36,6 %
2. Ano, kvalita se po něm horší
0,4 %
3. Ano, pije-li pouze muž
0,2 %
4. Ano, pije-li pouze žena
1,2 %
5. Záleží na množství
55,6 %
6. Ne, je to jedno
1,2 %
7. Sex je lepší bez alkoholu
4,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4412 čtenářů.

Dionýsos

byl bohem vína, zároveň také bohem veškerého růstu v přírodě. Rozdával básnické a věštecké nadšení, přinášel i zdraví, nemocným zjevoval ve snu léčebné prostředky. 

Řekové jej ctili jako ochránce ovocných stromů a keřů, uctívali jej jako původce píle, dovedností a pracovitosti v pěstování plodin.

Oceňovali i to, že přinášel radost ze života, osvěžoval ducha i tělo, podněcoval lásku, uvolňoval inspiraci a tvůrčí nadšení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám