Hlavní obsah

Většina Britů prožila románek na pracovišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Tři čtvrtiny Britů měli v práci milostný poměr. 71% dospělé populace ve Velké Británii podle průzkumu společnosti AOL přiznalo, že prožilo románek s kolegou či kolegyní na svém pracovišti.

Foto: Robert Rohál

Peter Gábor na židovském hřbitově v Třebíči.

Článek

Výzkumu se zúčastnilo 10 052 lidí, ze kterých 28% ve vztahu s kolegou nebo kolegyní stále pokračuje. 66% respondentů by bylo ochotno o poměru s někým z práce uvažovat v případě, že by se jim ten který protějšek dostatečně líbil.

Vztahy na pracovištích ale většinou moc dobře nekončí, vyplynulo z výsledků průzkumu. Některý z partnerů si totiž obvykle musí po ukončeném románku najít jiné místo, píše zpravodajský server Ananova.

Jeden z deseti respondentů (žen i mužů) se přiznal k tomu, že se kvůli povýšení vyspal se svým nadřízeným (nadřízenou), a jeden ze tří by o tom prý rozhodně v rámci případného kariérního postupu uvažoval.

"Pracoviště se stalo jedním z nejčastějších míst, kde lidé potkávají své životní partnery," uvedla Josa Youngová z personálního oddělení společnosti AOL. "V současné době, kdy jsou počty mužů a žen pracujících mimo domov víceméně rovnocenné, to ani nejde jinak. Žhavé pohledy přes kancelář, flirtování přes e-mail a příjemné obědy se staly novodobými prostředky rituálu dvoření."

Reklama

Výběr článků

Načítám