Hlavní obsah

Vědci odhalili záhadu ženského vyvrcholení

New Jersey

Kolem ženského vyvrcholení panuje řada mýtů. Podle amerických vědců mezi ty nejzásadnější mýty patří domněnka, že při sexuální stimulaci klitorisu ženy snáze dosáhnou orgasmu. Ve skutečnosti vaginální orgasmus nemá s drážděním klitorisu nic společného, neboť se při tom aktivuje jiná část mozku, než je zapotřebí k vaginálnímu orgasmu.

Foto: Profimedia.cz

Kolem ženského vyvrcholení panuje řada mýtů.

Článek

Ženy mohou podle vědců dosáhnout nejen klitoriálního a vaginálního orgasmu, další vyvrcholení může přijít také stimulací jiných erotogenních zón.

Navíc existují ženy, které stimulují svůj mozek k vyvrcholení jen myšlenkami a mohou mít orgasmus i takto.

Francouzská gynekoložka Odile Buissonová tvrdí, že tzv. G-bod je jen zanořením poštěváčku do vaginální stěny a že tudíž bez stimulace poštěváčku není možné vaginálního orgasmu dosáhnout. Tento pohled ale nedávný výzkum z New Jersey zpochybňuje neurologickými důkazy. Vědci z Rutgers University prokázali, že při dráždění klitorisu se aktivuje jiná část mozku než při dráždění vagíny a G-bodu. A také vyvrcholení způsobená jednou či druhou metodou stimulace aktivuje pokaždé jinou část mozku.

„Pokud by vaginální stimulace jednoduše fungovala skrze klitoridální stimulaci, pak by měla vaginální stimulace a klitoridální stimulace aktivovat stejnou oblast ve smyslové kůře mozku. Ale to se neděje,“ tvrdí profesor psychologie Barry Komisaruk z Rutgers University.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak mužskou fantazii dráždí potvory

Proč muže lákají potvory, čím je svádějí? Návod odborníků je celkem jednoduchý. Za vším je kromě vzhledu, vysokého sebevědomí a úspěchu i podstatná dávka...

Výběr článků

Načítám