Hlavní obsah

Typy mužů, kterým se ženy zdaleka vyhýbají

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existují určití lidé, kteří nám jsou automaticky nesympatičtí, aniž bychom měli konkrétní důvod nebo je blíže znali. Podobné chování lze vysledovat i u žen, které si hledají životního partnera. Na jedné straně jsou typy mužů, které dámy automaticky vyhledávají, na druhé straně to vyvažují muži, kterým se už zdaleka raději vyhýbají.

Foto: Profimedia.cz

Určitým typům mužů se ženy už zpočátku vyhýbají. Ilustrační foto

Článek

Každá žena preferuje u opačného pohlaví určité povahové či vzhledové rysy, kterým dává přednost.

Na základě rozhovorů s mnohými z nich vznikl materiál, který se ale naopak soustředil na rysy a také typy mužů, kterým se dámy raději obloukem vyhýbají. Přehled přinesl server Askmen.

Odpůrce či nepřítel žen

Takový muž se v první řadě nijak netají svým „odporem” k ženám. Při jakékoli společné konverzaci často záměrně používá urážlivé či neslušné komentáře na adresu žen.

Proč je nepřitažlivý: Vysvětlení je jednoduché. Která žena by chtěla mít za partnera jedince, který přímo ji nebo ostatní ženy uráží a shazuje?

Co s tím: Pokud u partnera začne žena objevovat podobné rysy, je třeba co nejdříve zjistit, kde je zdroj problému. I když ho objeví, možnost nápravy je v tomto případě jediná – změna chování. Pokud tedy muž nenajde partnerku, která by natolik nenáviděla sama sebe a ostatní ženy, a tak by ji vlastně mužovo chování nijak neuráželo.

Věčný kritik

Ani s tímto typem by mnohé ženy nechtěly mít co do činění. Jde jednoduše o muže, který vše špatné kritizuje. Pravděpodobně nekouří a nepije a své okolí neustále nabádá k tomu, aby dělalo to samé. Už na prvním rande se tak ženě může dostat pečlivého vysvětlení na téma škodlivosti i malé sklenky vína či sladkého dezertu.

Proč je nepřitažlivý: Jednoduše proto, že už od začátku kritizuje. Navíc takové chování je odpudivé a neslušné.

Co s tím: Takový muž by se měl naučit brát ohledy na to, co žena dělá, i když to není zrovna správné. Prostě respektovat její rozhodnutí.

Obhajovatel, dohadovatel

Takový typ muže udělá z každé (i malé) debaty hovor na dlouhé hodiny, ve kterém bude neustále něčím argumentovat. Místo rande si tak žena může připadat jako v debatním kroužku.

Proč je nepřitažlivý: Když muž určitým způsobem argumentuje, je to zajímavé, ale pokud se tak děje neustále, kdy se staví do obranné pozice, není o co stát.

Co s tím: Uvedený typ by se měl naučit relaxovat a pochopit, že i ostatní účastníci debaty mohou mít prostor a možnost se vyjádřit.

Šetřílek 

Pozve ženu na večeři jako vstřícné gesto, to je ale tak vše. Nepřinese květinu, pokud objedná víno, pak určitě nějaké levné. Více či méně nápadně dává najevo, že nemá příliš velké finanční možnosti.

Proč je nepřitažlivý: Zpočátku může být milý, jakmile ale přijde jakákoli malá připomínka finančních výdajů, začne se vykrucovat a zdůrazňovat svůj stav. To se nikomu na první schůzce příliš líbit nebude.

Co s tím: Někdy je potřeba si trochu oddechnout a dopřát si něco navíc, i když má muž jinak omezené finance. Nikdo nebude očekávat luxusní restauraci a nóbl dárky, jde spíš o to, udělat atmosféru, aby se žena cítila výjimečně. A květiny jednou za čas soukromý účet určitě nezruinují.

Arogantní typ

Takový muž oplývá neskutečným egem a povýšenou blahosklonností. Často bývá hrubý a dává druhým najevo, že je lepší než oni.

Proč je nepřitažlivý: Ženy často hodnotí muže nejen podle vzhledu a chování k nim samotným, ale také podle chování k ostatním lidem (kamarádům, rodině atd.). Neúcta k ostatním lidem, veřejně dávaná na odiv, rozhodně není přitažlivá.

Co s tím: Základním pravidlem je naučit se respektovat jiné lidi.

Předvídatelný muž

Předvídatelnost je v určitém úhlu pohledu pohodlná, pokud lze ale v muži „číst” jak v knize a vždy vědět, co a jak přesně udělá, může to začít brzo nudit. Nečekané překvapení je pak v takové situaci více než vítané.

Proč je nepřitažlivý: Ženy to sice na rovinu neřeknou, ale určitou nepředvídatelnost u mužů čekají. Jakmile mužské chování začne spadat do stereotypu, hrozí riziko nudy ve vztahu.

Co s tím: Dobrou radou je naučit se dělat některé věci spontánně. Třeba jen tak vyrazit do přírody na piknik, zkusit večeři v nové restauraci, která byla zrovna otevřena. Prostě nesklouznout k rutině.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemství dlouhodobého vztahu

Tajemstvím dlouhodobého láskyplného vztahu je nejen kvalitní sexuální život a umění vést spolu dobrou komunikaci na denní bázi, recept na šťastné partnerství...

Chování, které ničí i velmi pevné vztahy

Najít vhodného partnera pro život nebývá někdy jednoduché. Když už ho naleznete, ani velká počáteční zamilovanost vám nezaručí, že daný svazek vydrží navěky....

Jak si muži představují dokonalou ženu

Každý člověk má nějaké základní požadavky na svého budoucího životního partnera. Nejčastěji to bývá spolehlivost, věrnost, společné zájmy. Někdo je náročnější...

Výběr článků

Načítám