Hlavní obsah

Trendy zimního make-upu

Novinky, VL, Právo

Péče o pleť v zimním období je jiná než ve slunečních dnech. Spolehlivou ochranou pokožky před nepřízní počasí je make-up.

Foto: Milan Haluška

Před blížícími se svátky jezdí prodejci i ve skupinkách a rozdělují si rajóny.

Článek

Nejdříve naneseme vhodný krém a přes něj make-up, a to od čela směrem dolů až na krk. Podle potřeby a náročnosti ženy zafixujeme transparentním (průsvitným) pudrem.

Tento rok se klade důraz na dobře vytvarované, pěstěné obočí, které může být zvýrazněno tužkou či stínem podle typu ženy. Tmavým sluší i černá, světlejším a blond šedohnědá a hnědá.

Denní líčení se nese v duchu 20. a 80. let, od průsvitné jemné růžové až po sytě růžovou a fialové odstíny.

Stále však platí, čím více nalíčené oči, tím méně rty, a pokud použijeme lesklé stíny, pak rty zmatníme a naopak. Nahé líčení rtů se hodí na den s použitím kvalitní báze s rostlinnými oleji a světlé rtěnky nebo lesku.

Líčení očí věnujeme více péče a dbáme na pravidlo, čím menší oči, tím světlejší barvy. Podle tvaru a vzdálenosti očí nanášíme vždy dvě barvy tón v tónu. Velké oči umožňují orámování tužkou. Řasenka je posledním krokem v líčení. Vybereme si kvalitní značku a je na místě zvolit voděodolný typ, protože v chladu či dokonce v mrazu oči slzí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám