Hlavní obsah

Touha po velkém penisu je problém duše

Právo, Petr veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mužů toužících po větším penisu vytrvale přibývá. Stejně jako je stále víc lidí, kteří si přejí upravit některou z částí svého těla. MUDr. Karel Kočí z Prahy nebyl jediný odborník, kterému vytrvale volali klienti. Ptali se ho na Phallosan. Tato jednoduchá pomůcka má údajně prodlužovat penis. Chtěli znát jeho názor. Vlnu zájmu vyvolal před rokem podobný přípravek nazvaný Adro-Penis.

Článek

Doktor Karel Kočí se klientům snažil vysvětlit, že princip, který se Phallosan pokouší využít, vypadá racionálně. Ale zatím s ním nikdo neudělal klinické studie. Ty musí přesvědčivě doložit procento úspěšnosti a zmapovat případná negativa. Navíc jde o metodu náročnou na čas i trpělivost klienta. Proto by vůči ní zůstal zatím zdrženlivý.

Pacienty zaujal příběh německé laborantky Susane (51) a jejího manžela Ewalda (58), publikovaný v tisku. Ewaldovi měl Phallosan prodloužit penis o 2,5 cm. Tisk jejich příběh patřičně přibarvil. Susan si prý užívá dosud nepoznané sexuální rozkoše. A tolik sexu, kolik má teď, si naposledy užila v době líbánek.

Prý jde o strečink

Pomůcka se skládá ze speciálního prezervativu a z opasku. Muž do nich upevní svůj penis a nosí je pod kalhotami nejméně 3 hodiny denně po dobu tří měsíců. Přípravek, který stojí v přepočtu 6000 Kč, má pohlavní úd jemně a vytrvale natahovat. Jeho propagátoři mluví trochu nadneseně o strečinku.

Phallosan i Andro-Penis se pokoušejí využít podobný princip, jaký znají příslušníci řady primitivních kmenů. Ti si s jeho pomocí prodlužují rty, nos, uši, prsa nebo krk.

Jinak se penisy zvětšují pomocí tří druhů chirurgických operací. Při první se penis posune z těla trochu ven. Bývá však potom méně stabilní a hrozí řada dalších komplikací.

Při druhém typu operace zvětšují specialisté topořivá tělesa tím, že do nich všijí "záplaty" z jiného materiálu. Při třetím typu zákroku se do topořivých těles voperuje protéza, která se je pak snaží postupně zvětšit. Tyto operace mají smysl jen u velmi malého počtu mužů s tzv. mikropenisy, tedy s údy kolem tří centimetrů.

Stačilo jim to vysvětlit

Zajímavou studii publikoval nedávno odborný časopis Urology. Zúčastnilo se jí 92 mužů, kteří si přišli stěžovat svému urologovi, že mají krátký penis. Za krátký ho v ochablém stavu považovalo 72 % z nich, zbylým 28 % se zdál krátký v ochablém i ztopořeném stavu.

Byli překvapení, když jim odborník vysvětlil, že za hranici normy považují penis, který má v ochablém stavu 4 cm a ztopořený pak 7 cm. Všichni tito muži však normu bohatě splňovali. Jejich průměrná představa o normální délce penisu v ochablém stavu byla 13 cm.

Pro ilustraci, v ČR měří ztopořený penis v průměru 15 cm. A i v ostatních evropských zemích se matematický průměr pohybuje kolem této délky.

Když lékař mužům vysvětlil, jaká je v případě penisů hranice normy a jaké jsou průměrné velikosti, problém 86 % z nich to vyřešilo. Zbytek potřeboval pomoc psychologa.

Iluze a mýty

Mýtus o tom, že partnerku dokáže uspokojit "jen pořádný chlap", má podivuhodně tuhý kořínek. Ženy ale ke svému uspokojení opravdu nepotřebují velký penis. Jednak z anatomických důvodů: v pochvě je nejvíc nervových zakončení 4 cm od poševního vchodu. Citlivý bod G je asi 5 cm hluboko, na přední hraně vagíny. Pohlavní styk s mužem, který má příliš velký penis, bývá pro většinu žen zbytečně bolestivý. Ale hlavně z citových důvodů - ženy potřebují porozumění, něžnosti a hezký vztah.

Podle psychologů mýtus velkého penisu vytrvale přiživují pornografické snímky, které jsou však o bujných představách, ne o realitě. Dále přehnaná soutěživost, syndrom šatny, podle kterého připadá některých mužům jejich penis malý ne ve vztahu k ženám, ale ve vztahu k jiným mužům. A také stále silnější kult krásného těla, diktovaný módními časopisy, hollywoodskými trháky i značnou částí médií.

"V dobrém vztahu je délka pánského přirození nebo velikost dámských prsou stejně okrajovou záležitostí jako velikost bot nebo límečku od košile," zdůrazňuje sexuolog doktor Radim Uzel.

Reklama

Související články

Mužům s velmi malými penisy svitla naděje

Britští chirurgové dokáží na průměrnou velikost zvětšit i takové penisy, které jsou extrémně malé. Jsou schopni toho docílit pomocí pacientovy kůže...

Poruchami erekce trpí milión Čechů

V České republice trpí poruchou erekce, tedy ztopořením údu, přibližně milión mužů. Právu to řekl ve středu doktor Karel Kočí z pražské Andromedy. Přitom...

Výběr článků

Načítám