Hlavní obsah

Tohle jsou náznaky, že váš kamarád chce něco víc

Novinky, bok

Přátelství sehrává v životě člověka významnou roli. A rozhodně neplatí, že by se muži měli přátelit pouze s muži a ženy se ženami. Pevné přátelství může vzniknout i mezi mužem a ženou. Co když chce ale najednou jeden z dvojice víc než jen přátelství? Jak poznat, že ve vás kamarád vidí víc než jen dobrou kamarádku?

Foto: Profimedia.cz

Jak poznat, že váš kamarád chce najednou víc než jen kamarádský vztah?

Článek

Odpověď na otázku, zda je váš kamarád jen slušně vychovaný a vstřícný a chce být milý, nebo opravdu svými činy zamýšlí něco víc, není rozhodně jednoduchá. Tedy za předpokladu, že se dotyčného přímo nezeptáte. Což málokdo udělá, jelikož nechce přijít o dobrého přítele.

Vědci představili několik zásadnějších situací, podle kterých lze poznat, že muži obyčejné přátelství už nestačí. Jejich přehled přinesl server Women’s Health.

Chce se vídat častěji 

Možná se se svým kamarádem vídáte často, i tak si ale najednou všimnete, že vás zve na různé akce a večírky mnohem častěji než dříve. Už to může být prvním náznakem, že chce být víc než jen kamarád, vysvětluje Terri Orbuchová, profesorka na Oakland University v americkém Michiganu.

Počítá s vámi v dlouhodobém výhledu 

Pokud s vámi počítá jako s neodmyslitelným členem dovolené nebo jen prodlouženého víkendu, který se má ale uskutečnit až za několik měsíců, je náznak jasný – jednoduše s vámi ve svém životě počítá i do budoucna.

Častěji se vás dotýká 

I jako přátelé se muž a žena mnohdy vzájemně dotýkají. Najednou vás ale začne objímat víc než dříve, kdykoli je příležitost, dotýká se vašich zad, když vás pouští do dveří? „Jednoznačně tím něco naznačuje,“ popisuje odbornice.

Cítíte sexuální napětí

Jeho doteky a blízkost vám přijdou žhavější než dřív, cítíte ve vzduchu vášeň, která má od kamarádského vztahu hodně daleko? Možná vám chce naznačit, co k vám cítí.

Představuje vás více lidem 

Máte řadu společných přátel, ale stejně vás najednou začne představovat někomu dalšímu – širší rodině, kolegům v práci? „Jednoduše tím dává najevo, že chce mít všechny důležité lidi ve svém životě po svém boku, vás nevyjímaje,“ tvrdí odbornice.

Chce poznat vaši rodinu

Podobně vážnější charakter přátelského vztahu naznačuje i fakt, pokud se váš kamarád chce najednou seznámit s vaší rodinou – chce být součástí vašeho života.

Rád mluví o vašem přátelském vztahu 

Dobrým vodítkem, zda přátelský vztah přerůstá v něco víc, je i pohled na to, jak o vašem přátelství muž mluví. Rád zdůrazňuje, jak jste pro něj vy i vaše kamarádství důležité? Kolik legrace spolu zažijete? Pak nejspíš přemítá o tom, jak moc důležitá pro něj jste a jak vám to sdělit, tvrdí Orbuchová.

Nerad se baví o vašich romantických vztazích

Najednou zjišťujete, že váš kamarád chce čím dál tím méně mluvit o vašem partnerovi, vašem či jeho partnerském vztahu jako celku? Možná proto, že by chtěl raději řešit váš vzájemný romantický vztah.

Kritizuje vašeho partnera

Stále vám náznaky nestačí? Máme další – když neustále kritizuje a hledá chyby na vašem partnerovi. Může to být jednoduše proto, že je vůči vám mnohem více ochranitelský, než by měl kamarád být, a nikdo kromě něj pro vás není dost dobrý.

Máte vlastní řeč

Pokud si s kamarádem časem vytvoříte tajnou společnou řeč, které nikdo jiný nerozumí, smějete se věcem, které druzí nechápou, je mezi vámi nejspíš více intimního spojení, než si myslíte.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak muži dokázat, že ho skutečně milujete

Způsobů, jak někomu dokázat, že ho milujete, je mnoho. Někdo dává přednost přímému verbálnímu vyjádření, jiný své city raději dokazuje činy. A samozřejmě to...

Vztah versus kamarádi: Kdy nastává problém

Obzvláště v počáteční fázi vztahu je běžné, že se nemůžeme svého partnera nabažit a chceme s ním trávit každou volnou minutu. Problém ale nastává ve chvíli,...

Výběr článků

Načítám