Hlavní obsah

Textovka upozorní ženy na antikoncepci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Myslet každý den na pilulku proti početí bývá pro mnohé ženy věčný problém. Britky, které vlastní mobilní telefon, jsou nyní zbaveny veškerých starostí. Krátké textové zprávy je totiž na pravidelné užívání antikoncepce jednoduše a především spolehlivě upozorní.

Foto: CÚ Pardubického kraje
Článek

Zakladatelé anglického serveru Cupid´s clock před rokem přišli s nápadem, jak svým návštěvníkům na objednávku připomínat narozeniny jejich známých a příbuzných, významná data jako třeba Svatý Valentýn a další významné svátky.

"Napadlo nás to, když jsem si uvědomili, jak jsou na tom lidé bídně, když se jedná o jejich soukromý život," vysvětluje Rachael Taplinová, pracovnice internetového portálu.

Anketa pod článkem:
Dámy, využívaly byste podobné služby?

Za ženy myslí mobil

Poskytované služby nyní rozšiřují o další nabídku a zapomětlivým zákaznicím rovněž připomínají, že si mají právě vzít antikoncepci. Po zápisu, který vyjde na 3 eura měsíčně (asi 90 korun) server v určenou dobu pravidelně rozesílá SMS, které ženu na přání upozorní, že je čas užít patřičný prášek. "Naše služba, která ulehčuje život, je určena ženám starším 16 let, jimž lékař předepsal antikoncepci," dodává Taplinová.

Služby serveru údajně používají stovky spokojených zákazníků z Německa a Chorvatska.  Podobné služby lze u nás objednat na www.antikoncepce.cz. Stačí se jen zaregistrovat, zákaznice si mohou navíc vybrat příslušný text zprávy.

Anketa

Dámy, využívaly byste podobné služby?
Ano
59,5 %
Ne
21,6 %
Nevím
18,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 393 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Antikoncepce je stará tisíciletí

Antikoncepce zdaleka není vynálezem moderní doby. Oddávat se milostným hrám bez rizika otěhotnění toužili muži a ženy už ve starém Egyptě, Římě, Číně a možná...

"Pilulka po" zabrání zbytečným potratům

Pohotovostní nouzová antikoncepční "pilulka po" může dospívajícím usnadnit začátky sexuálního života, upozorňují lékaři. Považují za potřebné zvyšovat...

Nová antikoncepce už nezadržuje vodu

V těchto dnech přichází na český trh nová antikoncepční pilulka, která je převratná tím, že již v těle ženy nezadržuje vodu. "Novou antikoncepční pilulku jsme...

Výběr článků

Načítám