Hlavní obsah

Tajemství nejúčinnějších afrodiziak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za největší zabijáky libida jsou považovány stresové hormony, nedostatek vitaminu D a testosteronu v krvi. Za nejúčinnější afrodiziaka lze tedy považovat vše, co si dokáže s tímto vším poradit. Podle odborníků nefunguje nic lépe než letní dovolená u moře, kde se dokáže člověk uvolnit a kde si také dopřává ve větší míře slunění kůže, v níž se tvoří hodně vitaminu D. Dovolená a slunění proto zvyšují výrazně chuť na sex.

Foto: Profimedia.cz

Dovolená u moře prospívá i sexuálnímu zdraví jedince.

Článek

K tomu, aby tělo dobře sexuálně fungovalo, je zapotřebí většinou uvolnění a dostatek pohlavních hormonů. U mužů i žen sexuální chtíč vyvolává a ovlivňuje testosteron. Pokud je ho v těle dost, jsou muži i ženy snadno vzrušiví, mají na sex často chuť a snáze dosáhnou vyvrcholení. Naopak nedostatek testosteronu způsobuje impotenci a ztrátu libida. Pokud se k tomu přidá působení stresových hormonů, bývá člověk často neschopen sexuálních aktivit a dostavují se i jiné zdravotní potíže.

Jenže jakmile vyjede na dovolenou, hodí problémy za hlavu a užívá si naplno volna. Hladina stresových hormonů prudce poklesne a v kombinaci se sluníčkem, které ovlivňuje syntézu vitaminu D v kůži a ten zase produkci pohlavních hormonů, dojde k prudkému oživení libida. Navíc status „neznámosti“ v cizím prostředí vyvolává v člověku chuť na sex s neznámými partnery.

Podle nového britského průzkumu si sex s neznámým mužem na dovolené bez obav dopřává 40 procent žen mladších třiceti let. Pro třicet procent takových Britek je pak velmi lákavé užívat si erotické radovánky venku a nejlépe na pláži. Každá desátá Britka mladší třiceti let měla na týdenní dovolené pět a více mužů.

Z rozsáhlého průzkumu společnosti Miss Travel vyplynulo, že nejatraktivnějším národem jsou Italové, nejatraktivnější pro sexuální románky jsou přírodní krásy Řecka a nejčastěji na dovolené ženy loví muže po setmění v nočním baru.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejúčinnější recepty na lepší sex

Lidé často hledají různé zázraky na vylepšení orgasmu nebo podporu erekce. Počínaje relativně racionálním ženšenem až po nesmyslné sušené tygří či krokodýlí...

Radim Uzel: Tajemství ženských afrodiziak

Nedávno se mne na jedné besedě posluchači ptali na „ženskou viagru“. V novinách se totiž objevil článek o jakémsi novém prostředku, který dokáže z každé ledové...

Výběr článků

Načítám