Hlavní obsah

Starosti s dětmi drasticky snižují chuť rodičů na sex

Hamburk

Každodenní stres související s výchovou dětí dramaticky ovlivňuje chuť jejich matek a otců k milování. Pouhá čtvrtina párů, které pečují o potomky, tak mívá sex jednou týdně - ostatní už méně často…

Foto: Profimedia.cz

Důvodů mnohem menší sexuální aktivity rodičů je hned několik...

Článek

Tvrdí to podle německého časopisu Eltern experti institutu pro výzkum veřejného mínění Forsa. Dotazníková akce zmíněného institutu zahrnula na 1000 mužů či žen, kteří vychovávají aspoň jedno dítě ve věku od jednoho do šesti let.

Z dalších výsledků aktuálního průzkumu dále vyplývá, že 64 procent dotázaných rodičů cítí únavu, která jim brání milovat se s partnerem či partnerkou. Matky jsou na tom znatelně hůře - týká se to 72 procent z nich, zatímco unavených otců je "jen" 55 procent.

Přibližně čtvrtina dotázaných ovšem připustila, že si na sebe dokážou pravidelně najít čas. Pětina sází na rychlý, spontánní sex a jiná pětina využívá k milování chvíle, kdy děti spí po obědě, či jiné příležitosti.

Útlum začíná již v těhotenství

Už jako "těhulky" se ženy milují se svými partnery podstatně méně často, než je tomu u bezdětných párů. Jestliže před narozením dítěte souloží 80 procent budoucích maminek a otců nejméně jednou týdně, po příletu čápa či vrány si tuto frekvenci milování udrží jen třetina z nich.

Tři z deseti dotázaných soudí, že starosti s výchovou dětí se podepisují na sexuálním životě silněji, než stres související s výkonem povolání.

Anketa

Jak často jako rodiče máte chuť na sex?
1. Každý den
30,9 %
2. Každý druhý den
10,4 %
3. Dvakrát do týdne
7,4 %
4. Jednou za týden
10,9 %
5. Párkrát do měsíce
21,7 %
6. Jednou za měsíc
5,8 %
7. Pouze při zvláštních příležitostech
12,9 %
Celkem hlasovalo 1387 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám