Hlavní obsah

Skutečný důvod rozchodu se dozví jen každý desátý muž

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozchod je povětšinou velmi bolestnou záležitostí a to především pro ty, kteří se tak nerozhodli sami. Znát pravý důvod rozchodu pak většina lidí považuje za odrazový můstek pro rychlé vyrovnání se s danou situací a otevření se novým vztahům. Bohužel ne každý má to štěstí, že se skutečný důvod někdy dozví.

Foto: Profimedia.cz

Důvodů pro rozchod existuje mnoho. Každý však má právo znát tu pravou příčinu.

Článek

Podle odborníků za většinu problémů týkajících se vztahů může nedostatečná komunikace. Lidé spolu všeobecně málo hovoří a pokud se týká intimních témat, pak je tento stav přímo katastrofální.

Přitom právě tyto intimní důvěrnosti vztah utvářejí a také rozvíjejí. Umět si říci, co se nám při milování líbí a co ne, ale třeba i to, že dnes na sex nemáte chuť ani energii, je to nejzákladnější pro utváření kvalitního a funkčního vztahu.

Pokud nefunguje vzájemná komunikace, pak se pár nemusí ani dozvědět pravou příčinu, proč jim to v sexu nefunguje, tak jako dřív. Za tyto problémy často nemůže neum jednoho z partnerů či nepřitažlivost, ale třeba jen stres a únava z práce.

Téměř polovina žen předstírá orgasmus

Jak vyplynulo z průzkumu společnosti Speedy8, partneři si vzájemně říkají řadu lží a polopravd.

Velké procento lží je pak spojeno i se samotným rozchodem páru. Jen málokdo je totiž schopen přiznat, proč se s druhým rozchází. Podle průzkumu se například skutečný důvod rozchodu dozví jen každý desátý muž. Ovšem podle psychologů ani muži v tomto směru nejsou upřímnější.

Mezi největší ženské lži pak patří předstíraný orgasmus. Téměř polovina žen orgasmus občas předstírá a téměř devět procent ho předstírá vždy. Ještě smutnější je pak zjištění, že téměř 38 procent žen už ani samy nedokáží rozlišit skutečný orgasmus od hraného.

"Tak jako sex i vzájemná komunikace je pro vztah velmi důležitá. Z výzkumu však vyplývá, že stále jen malé procento párů spolu o sexu skutečně otevřeně hovoří," upozorňuje mluvčí společnosti Speedy8 pro deník Daily Mail.

Průzkumu se zúčastnilo tři tisíce zadaných Angličanek, z nichž jen každá pátá byla skutečně spokojena se svým sexuálním životem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám