Hlavní obsah

Sex kouč ukazuje lidem cestu k lepšímu milování

Právo, Stáňa Seďová

Julie Gaia Poupětová je známá jako sexuální trenérka, jejímž cílem je zlepšit sexuální život a milostné prožívání svých klientů. Novinkou v její praxi jsou praktické workshopy, kde je učí, jakou rozkoš tělo nabízí.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Julie Gaia Poupětová by si chtěla v Praze v budoucnu otevřít celou školu sexu.

Článek

Sama Julie Gaia Poupětová uznává, že i jí tento nápad na počátku připadal šílený. Julie původně vystudovala klinickou imunologii a vývojovou biologii na Karlově univerzitě. Poté se věnovala reklamě, projektovému řízení a nakonec ji přitáhl life koučink, který lidem pomáhá najít rovnováhu mezi prací a osobním životem.

„Po čase za mnou ale začali chodit lidi nejen s pracovními a osobními problémy, ale i se sexuálními, protože věděli, že se pohybuji v různých sexuálních komunitách a mám vcelku rozhled a zkušenosti. A tak jsem začala přemýšlet, v čem jsem silná a na co jsem expert. Pak jsem o tom začala opatrně mluvit doma,“ popisuje cestu k velmi neobvyklému povolání žena, která se stala jednou z prvních studentek americké sex coach univerzity, již studuje druhým rokem.

Sexuální kurzy, sezení i workshopy

„Manžel mě až překvapil. Reagoval skvěle a řekl, že mě podpoří ve všem, do čeho půjdu. Podobné reakce měli i někteří přátelé, kteří mi řekli, že to zní opravdu zajímavě, ale že to bude sakra spletitá cesta,“ doplňuje Poupětová.

Své kurzy v Praze provozuje již čtyři roky, a jak sama říká, přišel čas jít o krok dál. „Za tu dobu jsem si vychovala klientelu, která se chce o svém těle a sexualitě dovědět víc.

Takže kromě individuálních sezení pro ženy, muže i páry nyní dělám i tělesný koučink hlavně pro ženy, kde jim pomáhám prozkoumat možnosti jejich orgasmu,“ vysvětluje sexuální trenérka a dostává se k zásadnímu rozdílu mezi sezeními a workshopy.

„Na běžných sezeních a kurzech jsou lidé oblečení, spíše si povídáme, pouštíme si videa a nedochází k žádným dotykům. Jde o komunikaci a boření zažitých mýtů.

Naproti tomu na workshopy jezdíme s klientkami na víkendy i mimo Prahu. Tam už jsme po celou dobu nahé a ženy se učí pracovat se svým tělem i svojí energií vzrušení prakticky i s pomůckami,“ popisuje Poupětová, která má v portfoliu od letošního roku hned několik workshopů, které jsou ovšem zatím jen pro ženy. Kromě základního kurzu pro ženy nabízí ještě kurz s názvem G bod a umění potěšit muže, kde se ženy seznamují s uměním gejš.

Stranou nejsou ani muži

Pro páry pořádá rituály vzájemného spojení, kterého se mohou zúčastnit i dva lidé, kteří spolu vzájemně vztah nemají. Ten vede se svým manželem, který je jí nápomocen při praktických ukázkách. „Kromě praktických cvičení, která ukazujeme – například masáže intimních partií – je také učíme, jak vypadá otevřená a vstřícná komunikace mezi partnery při těchto něžnostech. Je totiž důležité, aby si partneři uměli vzájemně říci, co se jim líbí a co by je potěšilo. Ač si to zvláště ženy občas myslí, jejich protějšek není jasnovidec a nečte jim myšlenky,“ dodává na vysvětlenou sex koučka.

Přestože už pojem sexuální kouč není pro mnohé cizí a nevidí za tím bezduché oplzlosti, stále se Julie Poupětová setkává se smíšenými a někdy i zlostnými reakcemi na své povolání. „Každý všední den uvádím od dvaadvaceti hodin do půl noci pořad na Frekvenci 1 a tam se mi od posluchačů někdy dostává pokárání. Občas útočí i přímo na mě nebo na některé jinak orientované menšiny, o kterých mluvím.

Samozřejmě že po tom, co jsem se začala věnovat koučování, dostala jsem negativní reakce i ze svého bezprostředního okolí,“ popisuje trenérka a dodává: „Na druhou stranu mi jedna žena říkala, že její osmdesátiletá babička z Krkonoš dříve vždy na můj pořad ztlumovala zvuk a teď u toho prý celá natěšená sedí, co se ve svém věku ještě nedozví. Jsem ráda, že to, v co jsem na začátku věřila jen já, mi nyní potvrzuje i čím dál více lidí, se kterými jsem se mohla při své práci setkat. Myslím, že tím, co dělám, spoluvytvářím lepší svět,“ prohlašuje Poupětová.

Předsudky, kterých je potřeba se pro lepší sex zbavit
Sex = soulož
Existuje spousta druhů sexu, které nemají se souloží nic společného, například masturbace, sex po telefonu nebo orální sex.
Soulož je jediná cesta k orgasmu
Cest je mnoho, některé ženy například orgasmu dosáhnou pouhou fantazií.
Primární orgán ženského potěšení je vagina
Tři ze čtyř žen, tedy zhruba 83 procent, nedosáhnou orgasmu při pouhé stimulaci vagíny.
Mužský pohlavní orgán má více vzrušivých bodů než ženský
Na penisu je 4 až 6 tisíc nervových zakončení, zatímco na klitorisu, což je hlavní orgán ženského potěšení, jich je 8 až 9 tisíc.
Orgasmus je cíl všech sexuálních aktivit
Urputné snažení se o orgasmus je nejhorší cesta k němu. Milování má být hra a potěšení, ne výsledkově zaměřená aktivita.
G bod je bod
G bod není jeden bod, ale dlouhá oblast podél močové trubice.
G bod je někde velmi hluboko
Není, začíná hned u poševního vstupu.
Musíme mít chuť na sex a být nadržení, než se do milování pustíme
Nemusíme. Vzrušení a chuť na sex může přijít přirozeně až v průběhu erotických aktivit.
Sex je zdravý
To, co je na sexu zdravé, není soulož, ale vzrušení. Aktivuje žlázy vnitřního vyměšování, omlazuje tělo a zbavuje ho stresových hormonů. Zdravější tedy je mít například sex po telefonu než souložit bez vzrušení.

Ženy stále vedou

Jejími kurzy za čtyři roky prošlo více než 500 klientů, mezi kterými stále převažují ženy. Podle sexuální trenérky jsou ženy otevřenější, více se chtějí učit, jak lépe potěšit svého partnera, anebo návštěvou kurzů řeší problém s tím, že například nemohou při souloži dosáhnout orgasmu. „Spousta žen si pořád myslí, že orgasmu dosáhnou jen tak při souloži s mužem. Přitom více než osmdesát procent žen s tím má problém. Ten se ovšem dá velmi jednoduše odstranit. Stačí jen, aby se trochu naučily pracovat se svými těly, snažily se mu porozumět a řekly si o to, co se jim líbí,“ upozorňuje Poupětová.

U ženských klientek je věkové rozpětí velké – od dvaceti až do padesáti let, proti tomu muži, kteří vyhledávají služby sexuálního kouče, jsou většinou ve věku mezi třiceti a čtyřiceti lety.

Navíc tito páni většinou často střídají partnerky, jsou v období, kdy se jim rozpadl vztah, nebo mají problémy například v zaměstnání. I to bývá důvodem, který se někdy prostřednictvím sexu podaří vyřešit.

Jak probíhá výukový kurz

Jde většinou o první kontakt se sex koučem. Výukový kurz je podobný pracovnímu školení, které probíhá formou hry. Účastníci jsou oblečeni a kromě teoretických informací se jim dostává i ukázek správné komunikace mezi partnery v intimních chvílích a vyzkoušejí si i praktická cvičení. Kurzy jsou určeny jednotlivcům i párům, trvají 3,5 hodiny a stojí 750 korun na osobu.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Jak probíhá výukový kurz

O čem je sezení se sex koučem

Sezení je určitým pokračováním kurzu, které je upraveno klientovi přímo na tělo. Sex kouč s ním probírá problém nebo požadavek a společně vytváří plán, jak kýženého cíle dosáhnout. U toho využívá podrobné ukázky anatomie především pohlavních orgánů a video záznamy. Pro ženy nabízí trenérka sexu také tělesný koučink, při kterém ženy procházejí i orgasmem. Šedesátiminutové sezení vyjde na 1300 korun, za 90 minut klient zaplatí 1500 korun. Sezení se sex koučem probíhající přes skype stojí 1000 korun.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

O čem je sezení se sex koučem

Co všechno se dělá během workshopu

Workshopy se pořádají pro skupinu maximálně deseti žen a probíhají vždy v sobotu a v neděli buď v Praze, nebo ve Svitavách. Účastnice se na těchto soustředěních už konkrétně seznamují se svými genitáliemi. Pořádá se zde i společný masturbační rituál. Vpodstatě praktikují, to co se naučily na kurzech a sezeních. Za dvoudenní workshop klientky zaplatí 2500 korun.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Co všechno se dělá během workshopu

„I když mám někdy pocit, že se mi třeba kurz nepovedl, protože muži nereagují tak otevřeně jako ženy, za pár dnů se mi většinou ozvou, že to bylo perfektní. A mnohokrát mi také po delší době znovu děkovali s tím, že si nejen našli novou partnerku, ale jsou také mnohem úspěšnější ve své kariéře,“ zdůrazňuje trenérka milování, která plánuje v příštím roce vydat knihu a v budoucnu by také ráda vytvořila školu sexu s uceleným systémem vzdělávání.

Reklama

Související témata:

Související články

Když je žena závislá na sexu

O mužské závislosti na sexu toho bylo napsáno mnoho, zatímco ženy v tomto ohledu zůstávaly v ústraní. Přitom ve skutečnosti se problém týká obou pohlaví...

Výběr článků

Načítám