Hlavní obsah

Sex jako nejlepší dárek

Novinky, Filip Šára

Co to znamená být úžasný v posteli? Jak docílit toho nejkvalitnějšího sexuálního prožitku se svou polovičkou? Odpovědi přináší americký expert na sex a vztahovou problematiku Chris Donaghue. Podle něj je pozitivní, když je kvalitní milování pokaždé skvělým dárkem, který stojí za to dát - a zároveň i tím nejlepším, jaký můžeme dostat.

Foto: Profimedia.cz

Když je vám dobře, nenechte si to pro sebe.

Článek

Sex je zároveň dárek, který nás pochopitelně nic nestojí. Jeho zkvalitnění potěší oba partnery a může v dobrém slova smyslu změnit náš život. Podle serveru Shine.yahoo.com si často ani neuvědomujeme, že něco děláme špatně a že bychom oba mohli pociťovat ještě větší míru spokojenosti. Obvykle stačí málo.

Mluvte a vyjevte svoje pocity

Kvalitní milování je především o pocitech, uvolnění a vzájemné komunikaci. Naprostý základ je partnerovi prozradit, co skutečně chceme. Donaghue připomíná, že mnozí naivně očekávají čtení myšlenek, což je ovšem chyba. Když se začnete cítit obzvlášť dobře, dejte to najevo a vybídněte partnera k pokračování. Pouze žena ví, jak se ve který moment při milostných hrátkách zrovna cítí, tudíž může svého partnera navigovat tím, že dá jasně najevo, co se jí líbí a co ne.

Hlavní je se naučit chápat své vlastní pocity. Nezáleží jen na provádění různých sexuálních technik (vždy je důležitější, jak to děláme, než co děláme) a prvotním cílem by nemělo být jen dosažení orgasmu. Donaghue dodává, že ale bohužel nemálo lidí uvažuje právě takto a sami se tak připravují o úplné uspokojení ve všech aspektech milování.

Klid a žádný spěch

Na paměti je třeba mít několik základních bodů, kterými je dobré se řídit. Samozřejmě se spontánní přirozeností. Důležité jsou dotyky po celém těle. Pohyby jsou lepší a příjemnější pomalé - v partnerovi to pak vzbudí pocit, že si na něj opravdu děláte spoustu času. Pochopitelně je dobré mluvit o dojmech a zároveň se na ně ptát. Nejprve se uvolněte a nechte vše přirozeně plynout. Pak se předveďte.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám