Hlavní obsah

Šestašedesátiletá Rumunka porodila holčičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Pravděpodobně nejstarší matkou na světe se stala šestašedesátiletá Rumunka. O víkendu porodila holčičku. Matka a dítě jsou v pořádku. Druhá holčička však porod nepřežila. Uvedla to v neděli nemocnice v Bukurešti. Tiskové agentury původně informovaly, že matce je 67 let.

Foto: Jana Vančatová

Výstavní budova budyšínského soudu skrývala ve svých útrobách přísně utajovanou věznici Stasi.

Článek

"Vždycky jsem chtěla být matkou," svěřila se Adriana Illiescuová tamní televizi. Její dcera se narodila císařským řezem. Její sestřička však porod nepřežila.

"Zemřela ještě v těle matky," upřesnili lékaři z nemocnice Giulesti. Novorozenec váží 1,4 kilogramu a byl umístěn na jednotku intenzivní péče. Děvčátko ale dýchá samo a není podle doktorů v bezprostředním ohrožení života.

"Matce se daří dobře. Řekla nám, že její život dostal nový smysl," sdělila nemocnice v tiskovém prohlášení. Illiescuová otěhotněla po devíti letech hormonální terapie.

Nezbytná vajíčka poskytla k zákroku její 26letá neteř, spermie manžel neteře. Na mateřství se i přes pokročilý věk necítí být stará. "Nemohla jsem otěhotnět přirozenou cestou. Vyšlo to až teď," uvedla ke svému rekordu.

Doplnila, že dlouhověkost mají v rodině a ona tak doufá, že dceru řádně vychová. Illiescuová je nyní v důchodu. Dříve učila na vysoké škole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám