Hlavní obsah

Romantické filmy, které by měl zhlédnout každý muž

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži si neustále stěžují, jak svým ženám nerozumějí. Nechápou jejich pohled na lásku, vztah, ale i ty nejbanálnější každodenní činnosti. Podle odborníků je přitom tou nejjednodušší cestou, jak něžnému pohlaví porozumět, zhlédnout několik romantických filmů. Ženy se v těchto filmech vidí, prolínají je se svými skutečnými životy a dost často se stává, že se jimi i inspirují. Pokud se tedy chcete o ženách dozvědět více, nebraňte se těmto filmům. Čím větší budete mít přehled, tím více pro vás ženy budou srozumitelnější.

Foto: Profimedia.cz

Legendární film Casablanca

Článek

1. Casablanca – kultovní film z roku 1942 je pro muže inspirující z více pohledů. Například že stará láska nerezaví a pak také že jsou okamžiky, kdy i ta největší láska nemusí být vše, zvláště pokud se jedná o záchranu života a jiné vyšší cíle.

2. Pretty Woman – důležitý film upozorňující na to, jak moc může první dojem klamat a kolik láska může mít podob. Navíc také upozorňuje, že pohádky v životě ženy hrají skutečně důležitou roli, jelikož každá sní o tom svém princi na bílém koni, a není důležité, v jaké společnosti se nachází.

3. Jih proti Severu – kromě velké a přitom doslova spalující lásky je pro muže nejdůležitější ponaučení: využívat lásku, ale i milujícího člověka k čemukoliv ve svůj prospěch může vést i k tomu, že je nadobro ztratíte.

4. Zkrocená hora – Láska je mocná síla, která může lidi spojovat, ale i od sebe odtrhávat, a je jedno, zda se jedná o heterosexuální, či homosexuální vztah. I když okolnosti lásce nepřejí, člověk se jí nemá vzdávat. Protože ho stejně nic dalšího v životě již tolik nenaplní.

5. Samotář ze Seattlu – láska naslepo má své místo i v dnešní společnosti. Je dobré občas zariskovat a strach z neznámého překonat.

6. Před úsvitem – každý by si měl uvědomit, že nikdy člověk neví, kdy a kde se zamiluje. Proto je tak důležité nechat vrátka novým vztahům neustále otevřená, a to za všech okolností, jelikož lásce stačí opravdu malinko, aby navždy zmizela.

7. Když Harry potkal Sally – přátelství někdy může být mnohem víc, než si lidé uvědomují. Za vzájemným porozuměním může být mnohem hlubší cit. Sex může takový vztah narušit, ale není to pravidlem.

8. Hříšný tanec – dnes již klasika připomínající, že život společně s hledáním lásky přináší mnoho vášní, pravd i lží a je vždy velmi důležité, jak se jedinec k daným věcem dokáže postavit.

9. Duch – láska je věčná. Pokud člověk prožije skutečně intenzivní a láskyplný vztah, pak jej ani smrt nemusí zastavit. Navíc milostná scéna u hrnčířského kruhu je považována za jednu z nejerotičtějších a nejsmyslnějších filmových scén vůbec a inspirovat se jí v reálném životě nemusí být vůbec špatné.

10. Romeo a Julie – z roku 1996 – doslova univerzální milostný příběh mladých lidí a jejich osudové lásky, které brání jejich rodiny, což ani dnes není ničím výjimečným. Ne vždy ale láska musí dopadnout tak tragicky.

11. Stalo se jedné noci – jeden z prvních romantických filmů, kdy se dívka zamilovává do svého únosce aneb Jak snadno se z nenávisti může vyklubat hluboký láskyplný cit.

12. Madisonské mosty – ne vždy člověk žije s tím, koho skutečně miluje. Mnohdy se stává, že jsou spolu dva lidé jen kvůli dětem a rodině, a přitom zapomínají sami na sebe.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám