Hlavní obsah

Psi v lidech vzbuzují větší zájem o sex a něžnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Přestože sex má celou řadu pozitivních účinků na lidské zdraví a duševní pohodu, lidé se milují méně než dřív. Negativní vliv na lidskou sexualitu mají potomci. Dítě bývá často první příčinou, kdy dojde k zásadnímu snížení frekvence pohlavních styků. Opačný vliv může mít ale na pohlavní aktivitu dvojice příchod psa do rodiny. Podle americké studie totiž intimitu páru podporuje.

Foto: Profimedia.cz

Psi posilují v lidech touhu tulit se ke svému protějšku.

Článek

Psi totiž vyžadují hodně kontaktu a při fyzickém kontaktu se zvířetem dochází k produkci oxytocinu, hormonu, který posiluje důvěru a citové propojení mezi lidmi. Ženy vytvářejí ve svém těle třikrát až pětkrát více oxytocinu než muži. Muži mající psy jsou dotykovější a právě dotyky s pejskem v nich zvyšují hladinu oxytocinu, který následně posiluje touhu tulit se ke svému protějšku.

Psi se využívají jako terapeutická zvířata právě kvůli jejich ochotě mazlit se a tulit s člověkem a zvyšovat tak v jeho těle hladinu oxytocinu a zlepšovat jeho psychiku.

„Ačkoli existuje velká řada výzkumů zabývajících se sexuálním životem páru po příchodu dítěte, nikdo zatím moc nezkoumal, jaký mají vliv na sexualitu páru domácí mazlíčci,“ tvrdí doktorka Debby Herbenicková ze sexuologického Kinseyho institutu.

Lidé se i více usmívají

Psi působí na člověka také svou pozitivností a podle nové japonské studie pes dokáže rozeznat, kdy se člověk směje. A to je prý právě proto, že smích u člověka psi sami často vyvolávají. Pobyt se psem venku či doma výrazně zlepšuje náladu a je dokázáno, že po hraní a procházce se psem se lidé více usmívají.

A procházky se psem jsou dalším pozitivním faktorem, neboť venčení je pohybem, který prospívá lidskému zdraví a posiluje srdce a cévy. Jejich zdraví je pro dobrý sexuální život přímo nezbytné. Přitom několik studií prokázalo, že právě lidé mající psa jsou štíhlejší a zdravější, protože je zvíře nutí k pravidelnému pohybu.

„Studie dokazují, že lidé jsou stvoření toužící po novinkách a že novinky zvyšují hladinu dopaminu v mozku, to je neurotransmiter, který hraje klíčovou roli v sexuálním vzrušení. A hladinu dopaminu zvyšují v mozku také zážitky při venčení psa, protože jsou zdrojem novinek a nových zážitků,“ tvrdí sexuolog Ian Kerner z Yaleské univerzity.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám