Hlavní obsah

První kondomy byly plátěné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Historici objevili, jak s největší pravděpodobností vypadaly první pánské ochrany na světě. Jak informoval britský zpravodajský server, zřejmě byly zhotoveny z plátna.

Foto: Ondřej Smolka
Článek

Historici tvrdí, že se první kondomy před pohlavním stykem namáčely ve slané vodě, která údajně spolehlivě fungovala jako antikoncepční prostředek.

Výzkum historických kondomů je součástí berlínské výstavy uspořádané za účelem propagace bezpečného sexu. Praví se tu, že plátěné kondomy namočené ve slané vodě se hojně užívaly především v 16. století.

Prezervativy v gumové podobě, podobné těm, jak je známe v současnosti, spatřily světlo světa teprve v roce 1855. Přeci jen se lišily, měly totiž podélné švy. Po dalších pětasedmdesáti letech příslušníci silnějšího pohlaví dostali k dispozici moderní latexové varianty beze švů.

Reklama

Související témata:

Související články

Lékárník odmítl prodat prezervativ

Obyvatel Bosny byl zadržen policií poté, co se po zavírací době neomaleným způsobem dožadoval v lékárně kondomu. Po odmítnutí žádosti na lékárníka vytasil...

Výběr článků

Načítám