Hlavní obsah

Proč ženy milují zadané muže

Novinky, ema

Není tomu tak dlouho, co jeden seznamovací server, speciálně vytvořený pro ženaté muže a vdané ženy, ne vlastní vinou zveřejnil jména svých uživatelů. Nejvíce se tento skandál týkal slavných, samozřejmě zadaných mužů. A proto je namístě otázka. Co láká ženy na mužích, kteří mají rodinu? A proč raději nehledají v single řadách?

Foto: Profimedia.cz

Ženatí muži zvedají single ženám sebevědomí už jen tím, že čas s nimi upřednostní před rodinou. A v očích žen tak stoupají na ceně.

Článek

Co je tak přitažlivé na muži, kterého zdobí snubní prsten? Jsou ženatí krásnější, vtipnější, nebo snad více žádoucí? Několik vztahových expertů a odborníků na manželství se rozhodlo pro womenshealthmag.com zmapovat, co dělá ženaté muže v očích nezadaných žen tak atraktivní.

Jsou toho schopni

Některé ženy si stěžují na to, že když už se snaží navázat trvalý vztah, většinou to skončí na tom, že jim muži řeknou, že se ještě nechtějí vázat. Proto se zajímají o muže, kteří jsou otevření romantickému vztahu. Což ženatí muži většinou, po dlouhodobějším, v některých případech romantikou vyčpělém manželství, ženám rádi poskytnou.

„Ženatí jsou sami o sobě důkazem toho, že svazek umí vytvořit a setrvat v něm,“ říká odbornice na vztahy Terri Orbuchová. Bohužel tu existuje určité riziko. Pokud podvádí s vámi, není záruka, že jednou nebude podvádět vás.

Zdánlivá dospělost

Statistiky říkají, že ženatí muži jsou většinou vzdělaní, pracovití, mají vyšší příjmy a tím pádem jsou i zodpovědnější než nesezdaní nebo single muži. Každý se může oženit, ale pro mnoho lidí je to stále znakem dospělosti a zodpovědnosti.

„Pokud se single žena vídá se svobodným mužem, který miluje videohry a bydlí se svou matkou, pak je pro ni ženatý muž daleko atraktivnější už jenom proto, že z něj vyzařuje zodpovědnost,“ říká Scott Stanley z centra pro manželská a rodinná studia z univerzity v Denveru.

Jsou nenároční na údržbu

„Single žena se může zakoukat do ženatého muže, protože třeba není připravena, nebo nechce vážný vztah,“ říká Orbuchová. Vybírá si proto muže, kteří jsou dostupní. Proto se jim „ženáči“ hodí, jsou časově nenároční, o vztah nemusí pečovat a vídají se čas od času. Bohužel jsou to vztahy, které většinou nefungují, anebo jinak, mají daleko menší šanci na to, aby fungovaly.

Zvedají sebevědomí

Pokud s vámi flirtuje ženatý muž, píšete si, spíte spolu, podstupuje velké riziko, aby vůbec mohl být ve vaší společnosti, zřejmě máte různé myšlenky.

„První je: Tenhle muž je ženatý, takže pro něj musím být asi něco extra,“ říká socioložka a terapeutka z New Yorku Rachel A. Sussamanová. Ženy si většinou samy pro sebe říkají, že muži mohou kvůli nim opravdu hodně ztratit, ale rozhodli se pro ně, a ne pro svou rodinu.

A to má samozřejmě velký a pozitivní vliv i na ženské sebevědomí. A to je jeden z důvodů, proč se ženy rozhodnou ve vztahu se ženatým mužem pokračovat dál.

Reklama

Výběr článků

Načítám