Hlavní obsah

Proč posíláme nahé fotky? Důvody se liší podle pohlaví

Novinky, lin

Celebrity to dělají, teenageři to dělají a možná, že i vy. Řeč je o sextingu, fenoménu dnešní doby, do kterého spadá i posílání nahých fotografií. Jaké důvody nás k této formě komunikace skutečně přivádějí? Vědci přicházejí se zajímavým vysvětlením.

Foto: Profimedia.cz

Sexting je čím dál oblíbenější.

Článek

Proč vlastně posíláme nahé fotky? Tuto otázku si položila mladá socioložka Morgan Johnstonbaughová z Arizonské univerzity v USA, která se rozhodla na toto téma vytvořit výzkum. Online dotazování se zúčastnilo více než tisíc jedinců a výsledky dopadly poměrně překvapivě.

Většina všech zúčastněných totiž odpověděla, že důvodem, proč fotky posílají, je to, že jen chtějí naplnit partnerovu touhu. Zajímavým zjištěním dále bylo, že čtyřikrát více žen než mužů posílá své erotické fotky proto, aby o ně muž neztratil zájem nebo aby se nedíval na fotky jiných.

„To ukazuje na dlouhodobý dvojitý metr, který je ve společnosti nastaven. Výzkum tak potvrzuje, že ženy cítí daleko větší tlak na sdílení erotických fotek sebe samých, než je tomu u mužů,“ říká Johnstonbaughová pro Huffington Post.

Jak to ale bývá, nic není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Dvojnásobek žen v porovnání s muži totiž přiznal, že posíláním erotických fotek získávají na větší sebedůvěře a vnímají je jako prostředek k vyjádření své sexuality.

„Výsledky studie naznačují, že ačkoliv zprávy poukazují na potenciálně negativní důsledky sextingu v posledních letech a takzvaný sexterorismus, je důležité zdůraznit, že ženy používají technologii i k prozkoumání svých těl a sexuality,“ dodává socioložka.

Reklama

Související články

Co ženy v posteli nesnášejí ze všeho nejvíc

Sex obecně patří mezi nejhlubší lidské prožitky a jen málokdo s tímto tvrzením nesouhlasí. Nic není ale tak růžové, jak se může zdát, a proto i při sexu často...

Výběr článků

Načítám