Hlavní obsah

Při nevěře nejde jen o fyzický akt

– BERLÍN
Novinky, Korzo/P

Nevěrníci své bokovky většinou obhajují a vysvětlují, že při nich jde výhradně o fyzický akt, nikoliv lásku s hlubokými city. Výsledky ankety, kterou mezi čtenáři uspořádal německý časopis Freundin, však dokázaly pravý opak.

Článek

I náhodné pomilování s jinou osobou totiž většina respondentů považuje za čin, který může zásadně ohrozit, popřípadě úplně zničit dosud pevný partnerský vztah. Přiznalo to 71 procent mužů a 46 procent žen z více než tisícovky účastníků ankety ve věku od 18 do 65 let. Dotázaní zároveň uvedli, že by nikdy nevěru neodpustili.

Z odpovědí na položené dotazy dále vyplynulo, že to většinou bývá reprezentant silnějšího pohlaví, kdo při déle trvajícím nesouladu nabízí ruku ke smíru a dělá první krok. Problémy, jak se znovu přiblížit k druhovi, kterého považují za hlavní příčinu napětí, má 53 procent žen. Většinou tak činí jen s velkým sebezapřením. Obdobně ke stejné situaci přistupuje jen 38 procent mužů.

Udobřování v posteli dotazování nepokládají na optimální způsob, jak řešit manželské potíže. Věří v něj pouze jedenáct procent příslušnic něžnějšího pohlaví a 28 procent jejich protějšků. Ovšem pouze v případech víceméně banálních a běžných rozepří.

Pokud jde do tuhého a konflikty se vyhrotily až na ostří nože, odmítají jak muži tak i ženy odpustit cokoli. Plných 95 procent dotázaných se shoduje, že je smírné řešení zcela vyloučené.

Anketa

Odpustili byste nevěru?
Ano
48,1 %
Ne
51,9 %
Celkem hlasovalo 12380 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy jsou nevěrnější, než se myslí

Překvapivé údaje o věrnosti žen vyplynuly z britské srovnávací studie o biologickém otcovství. Podle výzkumů z posledních 54 let v řadě zemí světa žijí...

Výběr článků

Načítám