Hlavní obsah

Při časté jízdě na kole hrozí mužům impotence

WASHINGTON

Hodiny strávené při jízdě na kole se mohou negativně podepsat na pohlavním životě mužů. Častá jízda totiž může vyústit až v impotenci. Na riziko upozornili odborníci v posledních třech vědeckých studiích, napsal v úterý internetový server Houston Chronicle.

Článek

Čím déle muži jezdí na kole, tím se zvyšuje riziko trvalého poškození sexuálního života. Sedadlo může zablokovat průtok krve v pohlavních orgánech, což následně v některých případech vede k impotenci.

Z údajů nashromážděných od roku 2000 vyplynulo, že čtyři až pět procent dotázaných mužů, kteří pravidelně jezdí na kole, trpí sexuálními poruchami různých stupňů. Jim odborníci doporučují, aby především změnili druh fyzické aktivity.

I ženy cyklistky jsou však ohroženy obdobně, potíže se sexuálním životem jsou dány špatným prokrvením a následným znecitlivěním klitorisu.

To však neznamená, že by lidé měli s ježděním na kole přestat úplně. Odborníci ujistili, že občasná jízda neškodí. Jen se podivují, že výrobci jízdních kol na možné riziko neupozorňují.

Anketa

Jezdíte na kole?
Ano, často
51,3 %
Jen občas
35,9 %
Ne, nikdy
12,8 %
Celkem hlasovalo 2267 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám