Hlavní obsah

Předstírání vyvrcholení se nemusí ženám vždy vyplatit

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existují ženy, které orgasmus předstírají téměř vždy, některé pouze někdy a jiné nikdy. Podle průzkumů nedosahuje někdy orgasmu až 69 % Češek, přičemž desetina z nich nedosahuje vrcholu pravidelně. Za předstírání vyvrcholení pak obvykle může jejich snaha potěšit partnera, ale i důvod, jak mít sex už jednoduše za sebou. Podle sexuologů ale lhaní v posteli vztahům rozhodně neprospívá.

Foto: Profimedia.cz

Sténání při milování není jedinou známkou sexuálního vyvrcholení.

Článek

Ze zdravotních důvodů orgasmus neprožívá asi desetina žen. Ostatní nedosahují vyvrcholení obvykle kvůli špatné technice, neznalosti vlastního těla či z nějakého psychického důvodu.

Někdy za to může i ten fakt, že většina mužů si myslí, že ženy dosáhnou orgasmu snáze díky vaginálnímu styku, přičemž statistiky uvádějí, že ženy častěji dosahují vyvrcholení při ostatních způsobech milování, nejčastěji drážděním klitorisu. Muži tedy svou energii vkládají jinam, než ženy k vyvrcholení potřebují.

Bohužel ne každá žena jim tuto skutečnost přizná, a tak místo opravdového ženského orgasmu zažívají jen ten předstíraný.

Důvodů, proč ženy v posteli lžou, je opravdu mnoho a většinou vše plyne z jejich individuality. Některé ženy k tomu vede zkušenost z minulosti, jiné touží udělat partnerovi radost či mají strach z toho, aby je kvůli tomu partneři neopustili.

Jsou však i ženy, které se touží předvést jako úžasné milenky či chtějí mít sex naopak co nejdřív za sebou. Roli mohou sehrát i rady maminek či kamarádek, které předstírání orgasmu berou jako něco samozřejmého.

Předstírání problém neřeší, spíše naopak

Pokud žena v posteli lže, měla by si uvědomit, že její řešení je velmi krátkozraké. "Když například žena předstírá sexuální vyvrcholení s mužem, se kterým neví, jak dosáhnout svého skutečného orgasmu, zavírá si dveře k hledání, zkoumání a objevování. Pro partnera to je jasný signál: dosáhla orgasmu, vím tedy, jak na ni," vysvětluje psycholožka Kateřina Fillasová na serveru Sexuálně.cz.

V takový moment není cesty zpět. Jen velmi malé procento žen dokáže partnerovi přiznat, že v nějaký moment předstíraly a ve skutečnosti potřebují k uspokojení něco jiného. Často si tedy dál milování neužívají, jak by mohly, kdyby kdysi nelhaly. A není nutné připomínat, že nespokojenost v sexuálním uspokojení může vést k hádkám až k rozchodu.

Kam až může vést přiznání

Pokud se přeci jen žena rozhodne k prozrazení tajemství a přizná partnerovi pravdu, může očekávat hned několik reakcí. Pro většinu mužů tento fakt může znamenat zrazení důvěry. („Když mi přítelkyně lže o tak zásadní věci, v čem ještě mi lže? Můžu jí vůbec ještě věřit?“ „Proč mi lže? Jsem snad neschopný?“) A jak každý ví, důvěra je ve vztahu jednou z nejdůležitějších podmínek pro jeho fungování. Když se důvěra jednou zradí, je velice těžké ji znovu obnovit.

Pro další typ mužů může přiznání znamenat naopak zklamání nad sebou samým. Ještě dnes se najde mnoho mužů, kteří se cítí být zodpovědní za to, zda jejich partnerka je či není sexuálně uspokojená. Pokud není, vnímají to jako svou neschopnost.

Pak opravdu záleží na každé ženě, jak dokáže svou lež muži zdůvodnit a své jednání obhájit. V každém případě je vše o komunikaci, a pokud by vznikl velký problém, je nasnadě řešit jej s odborníky.

Jak lze poznat, že žena skutečně prožívá orgasmus? 

Předně to, že žena prožívá vyvrcholení, se neprojevuje jen zvukovými vjemy, ale především stahy vaginálních svalů či svalů podbřišku a pánevního dna, což může muž především při vaginálním styku skutečně pocítit.

Zároveň se dramaticky zvyšuje tep ženy, její dýchání je mělké, jako by nemohla popadnout dech. Obvykle zrudne i v obličeji.

Při orgasmu se také zvyšuje poševní sekret, dokonce u některých žen může dojít k tzv. ejakulaci. Vyvrcholení je pak patrné, když ženě natékají její stydké pysky, klitoris a tvrdnou bradavky.

Anketa

Měla jste potřebu orgasmus někdy předstírat?
Ano, kvůli partnerovi, aby nebyl zklamaný
28 %
Ano, když jsem chtěla mít sex brzy za sebou
12,1 %
Ano, ale obvykle až po několikátém čísle
2,2 %
Ano, ale byla to skutečně ojedinělá zkušenost
4,2 %
Ano, poradila mi to maminka či kamarádka
2,1 %
Ne, mám to štěstí, že nic nemusím hrát
17,7 %
Ne, a to ani tehdy, když orgasmu nedosáhnu
33,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9202 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám