Hlavní obsah

Pravidlo třetí schůzky aneb Jak dlouho čekat se sexem

Novinky, bok

Na novém vztahu je nejkrásnější očekávání věcí budoucích a prozkoumávání nejen společných zájmů s novým partnerem. Samozřejmostí je i očekávání prvního milování, ale kdy je skutečně ta pravá doba, a dá se vůbec nějak určit?

Foto: Profimedia.cz

První milování je důležitý okamžik, musí s ním ale souhlasit bez nátlaku oba partneři.

Článek

V současné době se vše zrychluje, všechno chceme nebo musíme mít rychle za sebou. To ale ve vztahu a sexu neplatí, nebo ano? Pokud jde o novou známost, dříve nebo později se dostane na pořad dne i první milování. A s tím vyvstává i malý zádrhel.

Byť po tom jistě oba partneři touží, každý z nich má nejspíš trochu jiný názor na to, jak dlouho odolávat, než k prvnímu sexu dojde. A právě tehdy se objevuje "strašák" v podobě zdánlivě nevinného pravidla - sex na třetím rande. Je opravdu nutné ho poslechnout nebo ho jen vymyslel někdo ve snaze trošku si "pomoct" k vysněnému prožitku?

Podle mnohých výzkumů vyplynulo, že muži očekávají sex opravdu na třetí schůzce, ženy jsou pak o něco váhavější a většinou svolí až na schůzce páté. Ženy také mnohem častěji než muži už z počátku nového vztahu bilancují, zda se muž hodí do jakéhosi pomyslného seznamu ideálního partnera pro život, cituje server Womens Health Magazine.

Chemie je důležitá, komunikace víc

Vzájemná přitažlivost a touha po protějšku je důležitou "pákou", která možný nový vztah nakopne. Jak ale pokračovat dál? Pokud cítíte, že fyzicky vás partner přitahuje, ale jinak si s ním nemáte už na druhé schůzce prakticky o čem povídat, bude se spíše jednat o krátkodobý románek, od kterého nemá smysl ani víc očekávat.

Máte-li naopak společné zájmy a umíte se pobavit a jste spolu rádi, aniž byste mysleli jen na sex (byť ke vztahu určitě patří), velká šance na trvalejší vztah tu jistě je.

Pokud máte to štěstí, a najdete spřízněného partnera (partnerku), pak se podle dřívější studie, citované serverem Daily Mail, dočkáte v průměru prvního polibku na druhém rande (nebo po týdnu od prvního seznámení), sexu pak průměrně na čtvrté schůzce (nebo po dvou týdnech).

Za zmínku stojí i fakt, že nového partnera představíme svým přátelům a kamarádům zhruba po šesti schůzkách (tři týdny), rodičům nejdříve pak po 12 schůzkách. Pokud vše bude pokračovat dobře, oba partneři se nastěhují do společné domácnosti zhruba po sedmi měsících vztahu.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se nejsnáze zbavit nechtěného nápadníka

Někteří pánové si zkrátka myslí, že ne znamená ano, a neodradíte je, ať děláte, co děláte. Je jedno, jestli se na vás někdo lepí na baru, případně si domluvíte...

Výběr článků

Načítám