Hlavní obsah

Práce z domova zahýbala s nevěrami

Novinky, lin

Většina firem přechází kvůli koronavirové pandemii na práci z domova. Možnost seznámení v práci tak klesá a s ní i potencionální možnost nevěry. Znamená home office konec milostným aférám?

Foto: Profimedia.cz

Home office má i své výhody.

Článek

„Fyzická přítomnost v práci nejenže umožňuje více příležitostí k vytváření nevhodných citových vazeb ke kolegům a kolegyním, ale také umožňuje, aby se tyto vazby prohlubovaly prostřednictvím fyzických interakcí. Ať už prostřednictvím koketních komentářů, nadměrného sdílení osobních informací, nebo prostřednictvím společných procházek či obědů,“ říká manželský terapeut Talal H. Alsaleem pro Huffington Post.

Vymře kancelářská nevěra?

Notorický nevěrník si vždycky příležitost najde. Párová terapeutka Caroline Maddenová soudě podle svých neoficiálních zdrojů navíc dodává, že mnoho lidí si při práci z domova uvědomilo, že jim někteří kolegové opravdu scházejí.

Osm náznaků, že vás muž podvádí

Vztahy a sex

„Někteří lidé si nedokázali plně uvědomit, že se do svého kolegy zamilovali až do chvíle, kdy se ocitli doma a neměli žádný rozumný důvod, proč jej kontaktovat. Jiní si své emocionální vztahy v kanceláři ani neuvědomovali a nepřikládali jim význam. Za interními vtipy a posíláním tajných SMS zpráv se ale skrývala emocionální nevěra a únik z každodenního rodinného života,“ říká Maddenová.

I přes zavřené dveře kanceláře se ale nevěře může dařit. Obchody zůstávají otevřené, někde to platí i o určitých typech ubytování. Lidé tak mají výmluvu, proč opustit svůj domov a setkat se se svým milencem či milenkou.

„Vypočítavý nevěrník používá jako svoji výmluvu pracoviště, místo návštěvy kanceláře jde ale navštívit svoji milenku,“ tvrdí Maddenová. Pokud navíc druhý partner chodí standardně do práce, pak nemá šanci zjistit, kde se jeho partner nachází.

Nenápadná a plíživá. Odhalte emocionální nevěru včas

Vztahy a sex

Naopak pokud partneři oba pracují z domova, únik za milencem je daleko těžší a představuje opravdovou zkoušku.

„Nikdo z nás nečekal, že bude mít pandemie tak dlouhý průběh, mnoho mileneckých vztahů proto ztroskotalo. Lidé už nedokázali svým partnerům každý den lhát nebo před nimi schovávat SMS zprávy,“ říká Maddenová.

Zachrání pandemie vztahy?

Některé páry naopak přehodnotily své životy a místo skrývání mileneckých vztahů se rozhodly pracovat na své rodině.

„Pandemie má za následek, že některé páry znovu objevily hodnoty ve svých rodinách. Kromě toho, tíživá finanční situace, ale i strach z rozpadu manželství i nového začátku udělaly své,“ dodává Alsaleem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám