Hlavní obsah

Požadavky na perfektní milenku či milence

Novinky, bok

Hledání vhodného protějšku pro trvalý vztah je důležitým životním krokem. Ne vždy mají lidé ale rozpoložení na dlouhodobý svazek a hledají proto útěchu v krátkodobých známostech. Kdo by si ale myslel, že ideál partnera pro zbytek života je vždy stejný jako pro krátkodobý vztah, nemusel by mít vždy pravdu.

Foto: Profimedia.cz

Při volbě partnera pro nezávazný vztah si lidé často plní tajné fantazie, které by se v běžném partnerském svazku neuskutečnily

Článek

Vzhled už zdaleka není tím jediným podstatným faktorem, podle kterého se především ženy řídí při výběru partnera. Rozhodně to ale neznamená, že by byl zcela nepodstatný.

V rámci různých průzkumů vyplynulo, že pro trvalý partnerský, případně manželský svazek hledají specificky dámy partnera inteligentního, upřímného, pohledného a především dbalého vlastního vzhledu. Konkrétně pak při jednotlivých vzhledových vlastnostech převládá u dam názor, že mají raději muže pečlivě oholené než zarostlíky prezentující ledabylý styl, uvádí server Telegraph.

I při nárazových známostech je pak pro ženy důležité určité vzdělání a povahové rysy, co se ale týče vzhledu, zjistili odborníci přeci jen rozdíl. Pečlivě oholení jedinci by měli před těmi se strništěm či nedbale pěstovanou bradkou velkou nevýhodu.

Na uváděné výsledky se odkazuje průzkum nejmenované seznamky, která se ptala  9127 členek z celkem 22 zemí. Základní otázkou bylo, jaké povahové a vzhledové atributy by měl mít ideální milenec, bez předpokladu dlouhodobého vztahu.

Vousy a tajemný pohled 

Ideální milenec by měl být také vyšší než žena, vyznavač elegantního módního stylu a nejlépe s tajuplným pohledem. Pokud bude navíc oplývat vtipem, laskavostí a romantickou duší, o to lépe. Více než 62 % žen si cení celkové osobnosti více než vzhledu. Což je ve velkém kontrastu s názorem mužů, jichž si 67 % u dokonalé milenky cení právě toho, jak vypadá.

Perfektní milenka by také měla být vysoké a štíhlé postavy, s dlouhými vlasy a svůdnýma očima. Pro muže je u milenky také důležitý věk - rozhodně by měla být mladá. Jen 3,9 % mužů by dalo přednost vyzrálé ženě.

„Perfektní milenec či milenka jsou podle zjištění mnohdy výrazným opakem životního partnera. Čistě milenecký poměr je pro mnohé lidi způsobem, jak realizovat nejtajnější fantazie, a mít věci, které v běžném životě nemají,” vysvětlil Sigurd Vedal, výkonný ředitel seznamky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám