Hlavní obsah

Pouť britského naháče skončila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nahota je přirozená a všichni to musí pochopit. To si pravděpodobně řekl nudista Stephen Gough a v botách, ponožkách a s batohem na zádech loni vyrazil na cestu pěšky po Velké Británii, aby udělal jakousi osvětu v oblasti, která stále zůstává tak trochu tabu. Jeho nudistická pouť však nyní končí, muž byl ve středu zatčen a za mřížemi stráví tři měsíce za narušování veřejného pořádku.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

44letý Stephen Gough, který si usmyslel, že po svých prošlape celou Anglii jen v Adamově rouše, byl v minulosti již několikrát zatčen. Podle zpravodajského serveru Ananova se tak naposledy stalo v říjnu loňského roku, kdy naháč pobouřil obyvatele městečka Evanton.

Robert Thow z Evantonu, který Stephana udal na policii, potvrdil, že chtěl jen ochránit svou ženu a děti před nevhodnou podívanou. "Myslím, že existují místa určená nahotě. Nedomnívám se, že by právě Evanton - či jiná města - byl tím správným místem," rozhořčeně vysvětlil Thow.  

Pokračoval, ale ne dlouho

Obnaženec byl však záhy propuštěn, a tak mohl ve svém neoblečeném putování pokračovat dál, aby ukázal světu, že nahota je přirozená, krásná a v žádném případě neodpuzuje. 

Hlasujte v anketě na konci článku:
Považujete nahotu za přirozenou?

"Oblékám se, jak uznám za vhodné. Věřím tomu, čemu chci věřit," snažil se o chabou obhajobu, ale soud tentokrát neoblomil. Přestože ve Velké Británií neexistuje žádný zákon proti nudismu, nevhodně zvolené oblečení ve společnosti může být trestáno.

Anketa

Považujete nahotu za přirozenou?
Ano
76,8 %
Ne
13,2 %
Nemám v tom jasno
10 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1580 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

V USA vzlétají první letadla s naháči

Texaská cestovní společnost Castaways Travel of Spring zabývající se organizováním nudistických pobytů připravila na květen pro své zákazníky originální akci -...

Výběr článků

Načítám